FødevareWatch

Ny ølkategori skal forny letøllen

I et forsøg på markedsføre en ny type letøl, der har færre kalorier end en normal øl og indeholder mere alkohol end en alkoholfri øl, introducerer ølvirksomheden TeeDawn begrebet lowcaholic.

Når der tales om letøl, kommer vi hurtigt til at tænke på nisseøl og de alkoholfrie øl fra nederste hylde i kiosken.

Men sådan skal det ikke være i fremtiden, og derfor forsøger den danske ølvirksomhed TeeDawn nu, at etablere en ny ølkategori, der både skal tilgodese de fedtforskrækkede og de personer, som sætter pris på, at der er alkohol i en øl.

Lowcaholic hedder den nye ølkategori, som ifølge selskabet indeholder 40 pct. mindre alkohol og 40 pct. færre kalorier end de normale øl på hylderne, og fra TeeDawns egen hånd er man klar en række øl fra små slotte i Bayern med alkoholmængder på maksimum 2,7 pct.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

"Interessen for at blive alkoholpåvirket er for nedadgående i hele Europa, og det påvirker alle bryggerier og vinproducenter. De sidste 10 år er ølsalget i et land som Danmark faldet med 30 pct. I samme periode har især mikrobryggerier paradoksalt nok vænnet forbrugerne til højere alkoholprocenter. Dels fordi alkohol øger smagsoplevelsen, men også fordi det gør bryggerprocessen lettere og billigere. Selvom vi holder meget af denne subkultur, synes vi, det er udtryk for manglende kreativitet og dygtighed bare at øge alkoholprocenten i stedet for at arbejde med råvarer og processer," udtaler adm. direktør i TeeDawn, Henrik Wiese i en pressemeddelelse.

Indtil 2015 serveres TeeDawn´s 4 øltyper på 35 restauranter i København og Nordsjælland, og derudover er det muligt at finde den nye øltype hos Inco og hos Holte Vinlager i København og omegn.

Erhvervsmand redder konkursramt fiskefabrik

Unibrew erklærer Carlsberg sommerkrig

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier