FødevareWatch

Bryggerier: Afgiftsnedsættelse virker

En nedsættelse af afgifterne på øl og sodavand ser ud til at have en effekt, siger Bryggeriforeningen. Salget af øl steg i 2013 for første gang i årevis.

Ølsalget i Danmark steg en smule sidste år og det er første gang i flere år, noterer Bryggeriforeningen, der dog erkender, at det ikke lyder som "Breaking News".

- Men det er det. Salget af øl i Danmark er faldet støt de sidste mange år - 4-5 pct. om året. Bare ikke i 2013. Sommeren var ualmindelig god sidste år, men udviklingen skyldes navnlig, at regeringen og et flertal i Folketinget valgte at nedsætte afgifterne på øl og sodavand. Faktisk lå salget af øl efter reduktionen i afgiften i andet halvår 2013 hele 12 pct. over salget i første halvår. Udviklingen var også meget positiv, når det gælder sodavand, oplyser Bryggeriforeningen.

Øl er blevet 3 pct. billigere, mens prisen på sodavand er faldet med 7 pct.

- Afgiftslettelserne har skabt ny dynamik i markedet. Det kan enhver forvisse sig om ved et besøg i nærmeste dagligvarebutik. Der er kampagnetilbud med hidtil uhørt lave priser, der også har haft betydning for salget, siger Niels Hald, der er direktør i Bryggeriforeningen.

Interesseorganisationen vil dog ikke overraskende gerne have afgifterne endnu længere ned.

Den danske ølafgift er stadig næsten fire gange så høj som den tyske.

- Derfor er yderligere reduktioner af ølafgiften et meget vigtigt element i Bryggeriernes katalog over initiativer, der kan skabe vækst for branchen, skriver foreningen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier