Bittert familieopgør sår tvivl om fremtiden for Harboes Bryggeri

Det vestsjællandske bryggeriselskab kan muligvis blive ramt af ”sprækker i ejerskabet” som følge af uenigheder, skriver Berlingske.
Foto: Pr/ Harboes Bryggeri
Foto: Pr/ Harboes Bryggeri
AF MARKETWIRE

I 140 år har den samme familie siddet på magten i børsnoterede Harboes Bryggeri. Men medlemmer af familien er raget uklar, og det kan ifølge eksperter åbne muligheder for andre, der måtte ønske at erobre magten.

Det skriver Berlingske Business.

Ejerskabet og posten som øverste direktør i Harboes Bryggeri er siden selskabets etablering i 1883 gået i arv fra generation til generation. 

I dag sidder de tre søstre, Pernille Harboe Obling, Karina Harboe Laursen og Vibeke Harboe Malling på over 50 pct af stemmerne i Harboes Bryggeri, og deres far, Bernd Griese, er formand for selskabet. 

Men stemningen i familien er langt fra harmonisk. Ifølge Berlingske snakker den ene af søstrene, Karina Harboe Laursen, ikke længere med de to andre søstrene efter en magtkamp mellem hende og faderen, som fandt sted i december 2019.

”Når familien ikke længere er sammentømret, så er der slået en sprække i ejerskabet. Og det kunne jo være en anledning til, at nogle andre aktionærer kan forsøge at få tvunget forandringer igennem i selskabet,” siger Niels Westergård-Nielsen, der er professor ved Copenhagen Business School.

Også Therese Strand, der er professor på Copenhagen Business School med speciale i selskabsledelse, mener det er en mulighed for andre aktionærer, der måtte ønske at komme til magten i Harboes Bryggeri. 

”Hvis nogle aktionærer ønsker at skabe forandring i Harboe, så kan de jo forsøge at skabe en alliance med Karina Harboe Laursen, siger Strand og påpeger samtidig, at det ikke vil være nogle let opgave. Men det kræver, at nogen har aktier nok til at udfordre de to søstre, der kan samarbejde. Og når man ser på, hvem der i dag sidder på aktierne i Harboe, er der meget lang vej til det,” siger Strand.

Harboe har i flere år kæmpet med underskud og en faldende aktiekurs. Samtidig har flere aktionærer som Nordea og Danske Bank fremsat ønske om, at Griese trækker sig fra formandsposten. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter