Nordjysk bunker omdannet til romlager - nu ryger de første flasker på markedet

Det er Skotlander Rom, der står bag den nye ”bunkerrom”, der nu sendes på markedet.
Det er første gang en rom er lagret så køligt og fugtigt, fortæller adm. direktør Anders Skotlander. | Foto: Pr/ Skotlander Rom
Det er første gang en rom er lagret så køligt og fugtigt, fortæller adm. direktør Anders Skotlander. | Foto: Pr/ Skotlander Rom

Skotlander Rom omdannede tilbage i 2017 en 80 år gammel bunker til romlager - og nu er den nordjyske spiritusproducent klar til at sende de første flasker på markedet. 

Det fortæller Skotlander Rom i en pressemeddelelse, hvor adm. direktør og stifter Anders Skotlander fortæller, at eksperimentet har været forbundet med en vis ærefrygt: 

”Vi ville se, hvad der skete, når modningen går næsten helt i stå. Måske en helt sindssyg ide, men vi må konstatere, at det smager helt fantastisk,” siger han.

Foto: Pr/ Skotlander Rom
Foto: Pr/ Skotlander Rom

Det er bunkerens konstante og lave temperatur på 12 grader samt den høje luftfugtighed på over 90 pct., der får modningen til at gå meget langsomt, forklarer Anders Skotlander videre: 

”Ligesom en koldhævet surdej, der hæver langsomt og udvikler mere smag. Det er første gang en rom er modnet så køligt og fugtigt,” udtaler han i pressemeddelelsen. 

For nu sendes der 1275 flasker af bunkerrommen på markedet. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg