Heineken lancerer let sommerøl til de yngre danske forbrugere

Med en smagsprofil, der skal ramme de yngre øldrikkere, vil Royal Unibrew udvide sit salg af øl, skriver bryggeriet, der sælger de hollandske Heineken-øl i Danmark.
Foto: Paul Berends, Heineken, Royal Unibrew Pr
Foto: Paul Berends, Heineken, Royal Unibrew Pr

Smagen er let og forfriskende med en lav bitterhed, og den skal ramme de yngre øldrikkere i Danmark.

Det skriver det danske børsnoterede selskab Royal Unibrew i en pressemeddelelse om den nye Heinken øl på det danske marked, Heinken Silver. Royal Unibrew har rettighederne til at sælge øllene fra det hollandske bryggeri, der er det tredjestørste i verden.

Royal Unibrew forventer at ramme plet med den nye øl. En undersøgelse Heinken selv har foretaget viser, at især de yngre ølforbrugere foretrækker den mindre bitre og let-drikkelige smagsprofil.

”Vi oplever en stigende efterspørgsel efter let-drikkelige og mindre bitre øl – særligt fra de yngre øldrikkere. Vi tror på, at der er et stort potentiale i markedet, og med lanceringen af Heineken Silver kan vi imødekomme en bredere skare af øldrikkere,” er Christian Mortensen, senior brand manager i Heineken, citeret for at sige.

Det er den blot tredje øl fra Heineken på det danske marked, hvor forbrugeren i forvejen kan købe den originale pilsner samt en alkoholfri version, Heineken 0,0.

Heineken Silver er, i modsætning til de fleste andre øl, skriver Royal Unibrew, brygget med en iskold lagringsproces ved minus 1 grader, der giver en lav bitterhed og en ekstra forfriskende smag. Den nye pilsner er brygget på samme råvarer som Heineken Original og Heineken 0,0, men adskiller sig med en lavere alkoholprocent på 4 pct.

Pilsner er ifølge samme undersøgelse fra Bryggeriforenignen som omtalt tidligere den mest populære øl i Danmark. I 2022 udgjorde pilsnervarianter hele 58,7% af det samlede ølforbrug i Danmark.

Heineken Silver findes i detailhandlen nu og er tilgængelig i både 33 cl flasker og dåser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg