Carlsberg kan blive ramt af ny russisk skat

En ny russisk skat kræver, at Carlsberg skal betale 10 pct. af den kommende salgssum af bryggeriets russiske forretning. 
Foto: Pr
Foto: Pr

Carlsberg er endt i endnu en kattepine i Rusland. 

Ifølge Berlingske kan bryggeriet ende med at skulle betale 10 pct. af sit kommende russiske frasalg i skat til den russiske stat. Skatten er ny, og er skabt af russiske politikere, for at at få de sidste penge ud af virksomheder, som forlader landet. 

”Man kan roligt kalde det en krigsskat. Rusland har mistet disse virksomheder, og landet mangler penge. Derfor handler det for Rusland om at få så meget ud af de vestlige virksomheder som overhovedet muligt,« siger Jens Worning, der er partner i kommunikationsbureauet Policy Group og tidligere dansk generalkonsul i Sankt Petersborg.

Til Berlingske oplyser Carlsbergs kommunikationschef Tanja Frederiksen, at der løbende kommer udmeldinger fra den russiske stat, som bryggeriet forholder sig til. Carlsberg forventer dog stadig, at et frasalg af sin russiske forretning, der i 2022 havde en omsætning på 10,2 mia. kr., vil være en realitet inden sommeren. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg