FødevareWatch

Fynsk mikrobryggeri lander første overskud nogensinde

Fire år med underskud blev i 2021 vendt til bryggeriets første overskud nogensinde. Direktør begrunder fremgangen med områdeudvikling og beliggenhed.

Foto: PR/Bryggeriforeningen

Efter fire år med underskud, der sammenlagt er løbet op i omkring minus 9 mio. kr., præsterede Bryggeriet Flakhaven for første gang nogensinde at lande med plus på bundlinjen i 2021.

Det fremgår af et for nyligt offentliggjort regnskab fra bryggeriet, der har hjemme på Odense Rådhus og desuden fungerer som restaurant.

Fra at have landet et minus på 2,4 mio. kr. i 2020, endte Bryggeriet Flakhaven med et overskud på 763.830 kr. i 2021.

Egenkapitalen er dog fortsat i minus, om end minusset i året er blevet mindre. Således lød den ved udgangen af regnskabsåret 2021 på minus 6,4 mio. kr. mod et minus på 7,1 mio. kr. året forinden.

Ifølge adm. direktør René Dyrvig er den positive bundlinje et udtryk for, at man nu for alvor begynder at mærke fremgang - noget, der især skyldes restauranten og bryggeriets beliggenhed.

”Vi kan nu se dagsomsætninger på en tirsdag, der svarer til, hvad vi tidligere omsatte på en uge. Vi fordoblede omsætning i 2021, og det regner vi også at gøre i år. Så vi er rigtig glade for den områdeudvikling, der har været omkring Vestergade og Flakhaven,” siger direktøren til Fyens Stiftstidende.

Den fynske erhvervsmand Michael Sandal var frem til 2019 eneejer af Bryggeriet Flakhaven. Herefter solgte han 75 pct. af aktierne til køkkenchefen Jesper Danielsen, mens de resterende 25 pct. forblev på hans hænder.

I dag deles ejerskabet mellem René Dyrvig og Michael Sandal.

Bryghus leverer ”et af de bedste resultater” i 20 år - men bundlinjen er stadig i minus

Mikkeller rammer forbi skiven på grund af nedlukninger

Mikrobryggerier frygter for nedlukninger


Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier