Det kan meget vel være slut med vandet og flad alkoholfri øl - i hvert fald hvis det står til de to forskere Sotirios Kamphranis og Simon Dusséaux.
Ifølge Københavns Universitet har de to forskere fundet en metode til at få alkoholfri øl til at smage som almindelig øl.
Det skriver universitetet på sin hjemmeside.
I dag koger man - når man laver alkohol fri øl - øllet for at få alkoholen til at fordampe. Men når man gør det, ødelægges samtidig de aromahumle-stoffer, der er med til at give øllet sin karakteriske smag.
Men ved i stedet at dyrke aromahumlen i celler fra surdejsgær i såkaldte mikrofabrikker, kan man ifølge forskerne vente med at tilføje smagen til sidst i processen og dermed undgå, at aromahumlen - og ølsmagen - går tabt.
”Når aromahumle-molekylerne bliver udløst fra gæret, kan vi samle dem ind og putte dem i øllet, hvilket giver smagen af almindelig øl, som så mange af os kender og elsker. Det gør faktisk selve aromahumle-planten overflødig, fordi vi nu kun skal bruge molekylerne,” forklarer Sotirios Kampranis i pressemeddelelsen.
Carlsberg-topchef sælger aktier for 50 millioner
Carlsberg bankede igennem 2021
Opkøb og vækst koster i Carlsbergs klimaregnskab