FødevareWatch

Snart er det slut med den grønne Sprite-flaske

Som led i planerne om at overgå helt til genanvendt plast ændrer Coca-Cola farven på den kendte grønne Sprite-flaske.

Foto: PR / Coca-Cola

Under bæredygtighedsstrategien World Without Waste, der skal sikre Coca-Colas ambition om klimaneutralitet i 2040, skifter producenten i år alle sine emballager ud, så de i fremtiden er 100 pct. genanvendte plastflasker.

Det har allerede fået betydning for produkter fra Kildevæld og Fuzetea, og snart må den kendte grønne Sprite-flaske ogs lade livet for i stedet at udkomme i en transparent version, oplyser Coca-Cola Danmark.

Hen over foråret og sommeren 2022 vil Coca-Cola, Fanta og Sprite komme på halv liters flasker af 100 pct. genanvendt plast. I dag består de af 50 pct. genanvendt plast, hedder det. Med ændringen vil man ifølge producenten kunne spare anvendelsen af 360 ton fossile brændstoffer om året i Danmark.

”Som den største læskedrikproducent i Danmark og i verden er Coca‑Cola sit ansvar bevidst, og vi har arbejdet målrettet igennem World Without Waste-strategien siden 2018. Vi ønsker at gå forrest i bestræbelserne på at finde mere bæredygtige emballageløsninger,” siger Annette Spanggaard, public affairs, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola Danmark.

Coca-Cola har et mål om, at der skal indsamles lige så mange flasker, som Coca-Cola sælger globalt, inden 2030. I Danmark returprocenten allerede på 92 pct., men håbet er, at de sidste 125 millioner flasker også kan komme tilbage ind i systemet i fremtiden.

”For at sikre rPET-leverancerne er det essentielt, at de bliver i pantsystemet. Alle må tage ansvar, forbrugerne såvel som producenterne, for at lukke kredsløbet af vigtig høj kvalitetsplast til fødevarer. Et cirkulært lukket system er ikke bare en vigtig byggesten i Coca-Cola bæredygtighedsstrategien – men en forudsætning,” siger Annette Spangaard.

Coca-Cola vil have førsteret til gamle plastflasker

Sodavandsgigant indgår partnerskab med stor drikkevarekoncern

Her er Unibrews nye norske datter

Lille østjysk colaproducent skruer op for ambitionerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier