FødevareWatch

Coca-Cola vil have førsteret til gamle plastflasker

Jagten på plastflasker er nu blevet så intens, at Coca-Cola opfordrer andre virksomheder til at holde nallerne fra de for dem dyrbare flasker.

Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix.

Coca-Cola vil førsteret til at genbruge gamle plastflasker og have producenter af alt fra havemøbler til legetøj til at holde nallerne væk.

Plastflaskerne bliver lige nu jagtet, som var det guld, fordi det af virksomhederne anses for at være den mest bæredygtige plastløsning lige nu, skriver Finans.

"Vi skal have lov at genbruge den plastik, vi selv sender i markedet, og andre industrier skal ikke bryde dette loop ved at lave højkvalitetsplastik om til legoklodser, tøj og møbler," siger Annette Spanggaard, der er CSR-direktør i Coca-Cola Danmark, til Finans.

Coca-Cola og andre producenter, der bruger plastik i produktionen, bliver snart underlagt et skærpet ansvar ift. at indsamle brugt emballage. Oven i hatten stiller man fra EU-side også krav om, at man per 2025 skal bruge mindst 30 pct. genanvendt plast i nye plastikflasker.

Coca-Cola stadfæster europæiske mål om CO2-neutralitet i 2040

Coca-Cola stiger efter hævet anbefaling fra Guggenheim

Coca-Cola gennemfører sit største opkøb til dato 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier