Royal Unibrew vokser i kvartal, der har stået i opkøbets tegn

Dagen efter opkøbet af Aqua D'or har Royal Unibrew fremlagt tal for tredje kvartal, som afslører, at koncernen også i mindre grad fastholder sit organiske vækstspor.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH
Af Market Wire og Sebastian Schlüter Jacobsen

Den Faxe-baseret bryggerikoncern Royal Unibrew lægger til på toplinjen, men må se bundlinjen falde i et tredje kvartal, der har været præget af store opkøb.

Bryggeriet kom ifølge en handelsopdatering ud af tredje kvartal med en omsætning på 2,434 mia. kr. samt et driftsoverskud (ebit) på 594 mio. kr. Det er en fremgang og en tilbagegang fra henholdsvis 2,200 mia. kr. og 600 mio. kr. i samme periode sidste år.

Ifølge Marketwire ventede analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News henholdsvis 2,388 mia. kr. og 604,4 mio. kr.

Ebit-marginen blev i kvartalet på 24,5 pct. mod 26,5 pct. i samme periode året før.

Driftsresultat før af- og nedskrivninger, ebitda, faldt til 697 mio. kr. fra 699 mio. kr. Der var ventet 704,6 mio. kr., skriver Marketwire. Ebitda-marginen blev 28,6 pct. mod 31,8 pct. i tredje kvartal af 2020.

I mængder solgte bryggeriet 3,40 millioner hektoliter mod 3,18 millioner hektoliter i samme kvartal af 2020.

Bundlinjen viste et overskud på 474 mio. kr. mod et overskud på 475 mio. kr. i tredje kvartal 2020. Forventningen fra analytikerne var 476,9 mio. kr. forud for regnskabsmeddelelsen.

Kvartalet har været påvirket af flere opkøb, men isolerer man dem har den organiske omsætningsvækst i kvartalet været på 6 pct., mens den i årets første ni måneder har været på 10 pct. I samme to tidsrum har den organiske volumenvækst været på henholdsvis 4 pct. og 9 pct.

Udfordringer i forsyningskæderne

"Det har været et travlt kvartal med en større del af kommercielle investeringer og støtte fra genåbningen af on-trade. Vi har været nødt til at balancere et stærkt momentum pga. af stor efterspørgsel efter vores produkter på tværs af geografiske markeder," udtaler Lars Jensen, der er adm. direktør i Royal Unibrew.

Han tilføjer, at bryggeriet har været ramt af udfordringer med en presset forsyningskæde og højere priser på råvarer. Som medvirkende årsag til resultatnedgangen hedder det i opdateringen også, at koncernen i kvartalet har investeret mere i sine etablerede brands, end tilfældet var sidste år.

De stigende råvarepriser og transportomkostninger har forsaget en mindre indtjening for bryggeriet i dette kvartal. Bryggeriet forventer dog ikke, at problemerne med råvarepriser og pressede forsyningskæder stopper der, men at det fortsat vil give problemer i 2022.

I tredje kvartal har Royal Unibrew fået underskrevet tre opkøb af MC Energy, der ejer det franske energidrikmærke Crazy Tiger samt den norske spiritusindkøber Solera Beverage Group, og endelig har man i den mindre afdeling også købt et estisk specialbryggeri kaldet Tanker i september.

Tirdag kunne Royal Unibrew ligeledes afsløre, at bryggeriet har planer om at opkøbe det danske drikkevandsselskab Aqua d'Or fra franske Danone. Handlen er dog ikke godkendt og underskrevet endnu.

Af meddelelsen fremgår det, at de første tre opkøb samlet har bidraget med 125 mio. kr. i omsætning i tredje kvartal.

Dansk vintapperi mærker stigende pres på flaskepriserne

Unibrew køber Aqua d'Or

AB Inbev overtager mere og mere af det danske ølmarked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter