FødevareWatch

Harboes Bryggeri stiger over 12 procent efter positiv investoromtale

En omtale af aktiefavoritter i dagbladet Børsen giver investorerne fornyet tiltro til det sjællandske bryggeri, vurderer afdelingsdirektør i Sydbank.

Foto: PR / Harboes Bryggeri

Harboes Bryggeri tager et kurshop fredag formiddag.

Svaret på stigningen skal formentlig findes i dagbladet Børsen, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans, efter at avisen har skrevet om fire investorers aktiefavoritter.

Her mener investor Jesper Lund, der ejer Dansk Finansservice, at landets tredjestørste bryggeri er markant undervurderet. Investoren ejer 2 pct. af bryggeriets aktier.

"Harboes Bryggeri er en turnaround-case, som markedet undervurderer markant. Visse professionelle analytikere er ved at vågne op, men jeg tror, at mange private endnu ikke har set den meget konstruktive forvandling af ledelsen efter mange års total ledelsesfarce - og meget ringe profitabilitet," siger Jesper Lund til Børsen.

Investoren venter en fordobling eller tredobling af bryggeriets bundlinje i det kommende år og spår dertil en eller to opjusteringer i år.

Også forventningerne til selskabets aktiekurs er høj.

"Aktiekursen har passeret bunden, og aktien er illikvid, så hvis det går godt, kan den virkelig stige," siger Jesper Lund.

"Upside er vel op mod 50 pct. i resten af året og kurs 200 inden for to år, hvis deres omstruktureringer virker," fortsætter han til dagbladet.

Aktien er i løbet af fredagen steget 12,3 pct. til 103,50 kr. på børsen i København.

Harboes Bryggeri vil hente markant vækst på eksporten – spørgsmålet er dog hvortil 

Corona slog bremserne i Harboes internationale vækst 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier