FødevareWatch

Campari stiger efter bedre end ventet regnskab

Et stærkt halvår sender den Milano-noterede spiritusproducent i til vejrs.

Foto: Shamil Zhumatov/REUTERS / X00499

Spiritusproducenten Davide Campari-Milano præsterede i første halvår over analytikernes forventninger. Det sender aktien til vejrs, skriver Bloomberg News, der har indsamlet konsensusestimater.

Campari omsatte i første halvår for 1 mia. euro - svarende til over 7 mia. kr. - mod ventet 894,4 mio. euro. Det er en omsætningsvækst på 30 pct. sammenlignet med samme periode året forinden.

Det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) landede på 261,7 mio. euro - svarende til en vækst på 54 pct. sammenlignet med året forinden. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et driftsresultat på 218,0 mio. euro.

Også det justerede driftsresultat (EBIT) var bedre end ventet. Her realiserede spiritusproducenten et EBIT-resultat på 223,2 mio. euro mod ventet 181,5 mio. euro. Det er en vækst på 71 pct. sammenlignet med første halvår i 2020.

På bundlinjen realiserede selskabet et justeret overskud på 156,8 mio. euro. Det er mere end en fordobling af sidste års nettoresultat i samme periode på 77,6 mio. euro.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et nettoresultat på 119,5 mio. euro.

Aktien stiger tirsdag eftermiddag 5,7 pct. til 12,03 euro på børsen i Milano.

Campari Group søsætter ny premium-division 

Fransk luksusvarekæmpe slår forventningerne 

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier