FødevareWatch

Whisky fremstillet på 14 dage er landet i handlen

To Øl-stifteren Tobias Emil Jensen ide om at lave 14 års whisky på 14 dage er blevet til virkelighed, og efter entre i markedet er planen nu at lave op til 15.000 flasker om året.

Foto: PR / Etoh

Formelt set er der ikke tale om en whisky, da man for at kalde noget for whisky - ifølge EU-krav -  skal have produktet liggende på fad i mindst tre år, men det afholder ikke iværksætteren Tobias Emil Jensen fra at lave noget, der ikke umiddelbart er set før på det spiritusmarkedet.

Godt tre år efter de første eksperimenter blev indledt, har han i selskabet Etoh med støtte fra Innovationsfonden og sammen med Københavns Universitet udviklet en proces, hvor en maltspiritus bliver modnet over 10-14 dage i en maskine, med samme smagsprofil og udseende som rigtig whisky.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier