FødevareWatch

Britisk pubkæmpe på pengejagt efter stort underskud

Storbritanniens største pubkæde kommer ud af rædselsår med stort minus og jagter nu milliarder hos investorerne.

Foto: Jon Super/AP/Ritzau Scanpix

Med tusindvis af lukkede pubber og hjemsendte medarbejdere fosser pengene ud af de britiske pubber.

For Storbritanniens største pubaktør, Stonegate, har lukningerne medført et 2020-underskud på 746 mio. pund, hvilket svarer til knap 6,5 mia. kr. Det skriver Financial Times.

Pubvirksomheden står blandt andet kæderne Slug and Lettuce og Craft Union - og nedgangen i salget betyder nu, at man skal banke på hos investorer og kreditorer. Stonegate skal således finde funding for 1,4 mia. pund, svarende til godt 12 mia. kr.

Stonegate, der har kapitalfonden TDR Capital i ryggen, købte i 2019 pubselskabet Ei Group for 3 mia. pund, og har efter dette opkøb mere end 4700 pubber under sine vinger og 15.900 medarbejdere. Opkøbet medførte en stor gældspukkel, idet handlen delvist blev financieret af obligationssalg.

Det ventes at de britiske pubber kan genåbne for udendørs salg fra den 12. april.

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier