FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Dystre udsigter for de danske bryggerier

Ovenpå dagens udmeldinger om fortsat nedlukning af de danske restauranter, caféer og barer regner bryggerierne med markant nedgang i omsætningen i marts og april, oplyser Bryggeriforeningen.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Det blomstrende forår lader vente på sig for de godt 200 danske bryggerier, som må se frem til få fadølsserveringer i endnu et par måneder.

Med en restaurationsbranche, der står uden for den kommende del af genåbningen, er skyerne blevet mørkere over sektoren, skriver Bryggeriforeningen i en pressemeddelelse.

I en undersøgelse blandt medlemmerne svarer over halvdelen af bryggerierne, at de forventer en nedgang i omsætningen på mindst 30 pct. i marts sammenlignet med samme måned i 2019.

Næsten en tredjedel af de 31 deltagende bryggerier forudser ligefrem, at omsætningsfaldet bliver på mindst 50%.

"Det kan ikke længere undgås, at lukningen af restaurationsbranchen kommer til at koste varige arbejdspladser på de danske bryggerier, hvoraf mange ligger i små samfund med stor betydning for den lokale økonomi og livskvalitet," siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Udsigten for april ser endnu værre ud, såfremt nedlukningen fortsætter, hedder det videre.

Her svarer 60 pct., at deres omsætning vil falde med mindst 30 pct. sammenlignet med april 2019, og 39 pct. forventer et omsætningstab på mindst 50 pct.

"Vi anbefaler derfor, at regeringens ekspertgruppe hurtigst muligt regner på genåbningsscenarier, der omfatter restaurationsbranchen - naturligvis med de nødvendige sundhedsforanstaltninger. Vi har endnu ikke set evidens for, at gæsterne smitter hinanden i nævneværdigt omfang på serveringssteder, og spørgsmålet er, om ikke det ofte er sundhedsmæssigt mere forsvarligt, at folk mødes dér med hygiejneregler og professionelt personale, end at folk mødes privat," siger Niels Hald. Fermenteringsstartup henter millioner Behov for hjælp: 300 tyske bryggerier kalder på statsstøtte Finsk bryggeri fik medvind fra ny bølge af nedlukninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier