FødevareWatch

Finsk bryggeri fik medvind fra ny bølge af nedlukninger

Finske Olvi, der i hjemmemarkedet konkurrerer med Royal Unibrew-ejede Hartwall og Carlsberg-ejede Sinebrychoff, har i seneste kvartal set volumen gå op med 6,9 pct.

Foto: Pressefoto

Det finske bryggeri Olvi har fået pæn medvind på det finske marked i fjerde kvartal, idet finnerne har købt mere øl i supermarkederne under coronapandmiens anden bølge samt forud for en afgiftsforhøjelse.

Investorerne sender dog Olvi-aktien ned med 3,9 pct. til 44,90 euro på børsen i Helsinki.

Olvis salgsvolumen er i fjerde kvartal steget med 6,9 pct. til 170,3 millioner liter, mens salget i euro modsat er faldet med 0,6 pct. til 93,0 mio. euro.

Salgsudviklingen er især gået godt i Finland, hvor volumenvæksten var på 16,7 pct. i året sidste kvartal, mens salget i euro steg med 9,1 pct.

Salget i Finland er blandt andet understøttet af en stor stigning i salget til detailsektoren samt øget efterspørgsel efter øl under den anden bølge af coronapandemien samt lageropbygning før en afgiftsforhøjelse.

I Estland, Letland og Hviderusland er det blevet til fald i salget på henholdsvis 0,7, 13,2 og 20 pct., mens Litauen kan fremvise en salgsvækst på 6,7 pct.

Driftsindtjeningen er faldet med 9,1 pct. til 6,9 mio. euro, mens bundlinjen er hårdere ramt med et fald på 57,7 pct. til 2,9 mio. euro. Indtjeningen er ramt af nedskrivninger i datterselskaber.

Første kvartal 2021 ventes at blive påvirket af restriktionerne, og det samlede forbrug på tværs af markederne ventes at falde midlertidigt, skriver det finske bryggeri.

Olvi skriver også, at selskabet har planer om at satse mere på markedsføring for at forberede sig på højsæsonen.

På det finske marked er Olvi et af de største bryggerier, og det konkurrerer blandt andet med Royal Unibrew-ejede Hartwall og Carlsberg-ejede Sinebrychoff.

Royal Unibrew genopliver Odin og andre gamle kendinge Carlsberg-topchef usikker på europæisk seltzer-succes Royal Unibrew skifter ud på formandsposten

Mere fra FødevareWatch

Storfisker lider milliontab

Efter flere år med overskud fik den nordjyske storfisker Gullak Arngrimsson i 2020 underskud i GTM Holding ApS, der ejer Rederiet Ruth. Storfiskeren ejer fiskekvoter for 730 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier