FødevareWatch

Corona-ejer sælger vinbrands for 5 milliarder

Knap to år efter processen blev indledt har amerikanske Constellation Brands endelig gennemført et stort frasalg af omkring 30 vinbrands.

Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix

En handel, der på mange måder så ud til at at være nogenlunde lige til, da den i april 2019 blev præsenteret, er først nu blevet gennemført.

Ifølge Foodbev har den amerikanske Corona-ejer Constellation Brands endelig fået underskrift på frasalget af i alt 30 lavprisbrands fra porteføljen af øl-, vin- og spiritusbrands, hos køberen er vinselskabet E & J Gallo.

I alt koster underskriften E & J Gallo 810 mio. dollar, eller hvad der svarer mere end til 4,9 mia. kr.

Blandt de frasolgte brands finder man blandt andet vine fra Arbor Mist, Black Box, Clos du Bois, Estancia, Franciscan, Hogue, Manischewitz, Mark West, Ravenswood, Taylor og Wild Horse. De er alle kendetegnet ved at blive handlet i detailhandlen til under 11 dollar. I danske kr. svarer det til omkring 67 kr. pr. flaske.

Den oprindelige aftale omfattede en handel på i alt 1,7 mia. dollar, men for at få konkurrencemyndighedernes godkendelse er der skået dele fra, ligesom E & J Gallo senest har frasom Fairbanks og Sheffield for af at få lov til at overtage de 30 Constellation-brands.

"Når vi har lukket disse handler vil vores vin- og spiritusforretning være positioneret til fremtidig accellereret omsætningsvækst øget driftsmargin," udtaler Bill Newlands, Constellation Brands' formand og topchef.

Ved siden af at barbere lavprisprodukter væk fra porteføljen har Constellation Brands investeret mange milliarder i det canadiske cannabisselskab Canopy Growth Corp, og cannabis er et af selskabets helt store strategiske områder.

Udover købet af de mange brands fra Constellation har E& J Gallo sideløbende gennemført et opkøb i New Zealand.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier