Restaurantiværksættere får både millioner og Mikkeller-stifter ombord

Tre nye investorer og et millionbeløb skal nu være med til at holde dampen oppe hos den københavnske restaurationskæde Hooked. Blandt investorerne er grundlæggeren af ølkoncernen Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø.
Foto: PR / Hooked
Foto: PR / Hooked

Når man taler om kapitaljagt, kan en enkelt besked på Instagram vise sig at være en rigtig god investering. Det har i hvert fald været tilfældet for restaurationskæden Hooked.

Den københavnske kæde med tre fiskerestauranter har netop hentet en millioninvestering, der bl.a. kom i stand efter at medstifter og adm. direktør Kasper Bundgård Christensen "prikkede" stifteren af specialølskoncernen Mikkeller, Mikkel Borg Bjergsø, på skulderen med en besked på det sociale medie.

"Mikkel (Borg Bjergsø, red.) har spist her nogle gange og har nok fulgt os lidt, så jeg spurgte, om han var interesseret i at hjælpe os videre på rejsen. Efter lidt mails kom det så i stand," siger Kasper Bundgård Christensen til FødevareWatch.

Ølgrundlæggeren er i dag kreativ direktør i Mikkeller og udgør én af i alt tre nye investorer i kæden, som alle også har fået plads i bestyrelsen. Foruden Mikkel Borg Bjergsø har også erhvervsmanden Michael Hasbo sat summer i selskabet, som også har fået Kasper Buch ind i bestyrelsen efter, at han har købt en mindre andel i virksomheden.

"Tilsammen har de sendt et mindre millionbeløb efter os," siger Kasper Bundgård Christensen, om end han ikke ønsker at løfte sløret for det konkrete beløb.

Investeringen er sket gennem Borg Bjergsøs holdingselskab, Beer Geek MSP Holding, hvor han ifølge erhvervsregistret CVR i dag sidder på 10-14,9 pct. af selskabet. Samme gør sig gældende for Michael Hasbos investeringsselskab, 2CE Invest.

Corona fremskynder pengejagten

Når restaurationskæden har ledt efter kapital til at underbygge sine fremtidsplaner, er det ikke helt ud af det blå. Gennem de senere år har selskabet – foruden åbningen af restauranter i bl.a. Carlsbergbyen og på Halmtorvet – haft både vækstambitioner og en hastigt stigende bruttofortjeneste, som ved seneste regnskab i 2019 tegnede sig for lidt under 7,1 mio. kr. mod ca. 4,2 mio. kr. året før.

Bundlinjen har dog haltet efter, hvor årets resultat samme år landede på ca. 82.200 kr. mod omkring 163.200 kr. året før.

Hvis kæden skulle få sat blus under udviklingen, ville det under alle omstændigheder kræve nye investorer, konstaterer Kasper Bundgård Christensen.

"Men vi havde regnet med, at vi ville kunne klare os lidt videre, inden vi skulle have penge ind. På grund af corona kunne vi dog godt se, at hvis vi skal blive ved med at rykke os, så var det et godt tidspunkt at få ny kapital ind," siger han.

"Det faldet belejligt for os – og Mikkel og andre investorer kunne selvfølgelig også være med på nogle gode vilkår nu."

Hvad ligger der i det?

"Vi har selvfølgelig forhandlet. Der har timingen været god for alle parter på grund af corona. Vi havde brug for noget hjælp til at komme videre økonomisk, og de kommer ind på et tidspunkt, hvor der er noget risiko forbundet med restaurationsbranchen. Det vidste vi jo allesammen, så begge parter havde noget at forhandle med. Lad os sige det sådan," svarer Kasper Bundgård Christensen og fortsætter:

"Det er klart, at hvis vi havde solgt inden corona eller om et år eller to, havde vi måske kunne få en bedre værdiansættelse. Men vi vil vækste. Derfor tager vi penge ind nu, så vi kan blive ved med at rykke os."

Fokus udenfor landets grænser

Til trods for en usikker indgang til 2021, er der allerede ved at blive lagt planer med de nye millioner på bøgerne. Ifølge direktøren er der på den korte bane allerede kig på etableringer i andre dele af hovedstaden – som Amager, Østerbro, Frederiksberg og Christianshavn – men på sigt, skal blikket også vendes mere ud over landets grænser.

"Vi har i år allerede åbnet i Malmø, og planen er, at Mikkel (Borg Bjergsø, red.) skal hjælpe os med at åbne nogle butikker udenfor landets grænser. Det tror han også på," siger Kasper Bundgård Christensen og tilføjer, at den nye investor samtidig kommer med et stærkt internationalt netværk, der kan hjælpe netop udenrigsambitionen på vej.

"Overordnet kan man sige, at vi lige nu gør klar, finpudser konceptet, kigger på lokaler og på, hvordan vores organisation skal blive klar til at åbne flere forretninger," siger han og tilføjer:

"Det betyder, at når coronaen er overstået, kan vi trykke på speederen."

Gorms indgår ny aftale med specialbrygger 

Gorms-grundlæggere vil tilbage i førersædet – og lægge afstand til majoritetsejer

Restaurantkæde vil åbne 20 restauranter i Danmark 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også