FødevareWatch

New York lukker også ned klokken 22

Guvernør beordrer barer i New York til at lukke klokken 22. De nye restriktioner i New York kan få konsekvenser for mange amerikaneres ferieplaner omkring Thanksgiving.

Den amerikanske delstat New York lukker ned for servering på barer og restauranter efter klokken 22 fra på fredag. | Foto: Kena Betancur/AFP/Ritzau Scanpix

Barer, restauranter og fitnesscentre i New York skal fra fredag lukke klokken 22.00. Samtidig vil private forsamlinger være begrænset til ikke flere end ti personer.

Tiltagene kommer i et forsøg på at begrænse smitten med coronavirus. Det fortæller guvernør i delstaten New York, Andrew Cuomo.

Restriktionerne bliver indført, mens antallet af nye smittetilfælde stiger med raketfart i store dele af USA.

I storbyen New York City er Staten Island blevet identificeret som et coronahotspot, og bydelen ventes derfor at blive ramt af endnu flere nedlukningsrestriktioner.

Ifølge guvernør Andrew Cuomo skal alle restauranter i New York fra fredag lukke klokken 22.00. Dog må spisesteder gerne tilbyde takeaway efter klokken 22.00, hvis det foregår fra fortovskanten.

Guvernørens nye restriktioner kan meget vel ramme amerikanernes ferieplaner omkring Thanksgiving torsdag 26. november. Andrew Cuomo kalder private fester i hjemmet for en "stor spreder" af virusset.

"Vi har set en global stigning i antallet af covid-19-tilfælde, og New York er et skib på covid-19-tidevandet," siger Andrew Cuomo.

"I dag har vi set landet sætte en ny rekord i antallet af covid-19-tilfælde. Det bliver meget værre for hver dag, der går," siger han.

Tidligere i denne uge indførte guvernør i delstaten New Jersey Phil Murphy lignende restriktioner.

Mandag oplyste den amerikanske medicinalgigant Pfizer, at dens vaccinekandidat har vist sig at være 90 procent effektiv.

Tirsdag blev der foretaget 164.000 coronatest i New York. 2,9 procent kom tilbage positive. Samme dag blev der i delstaten registreret 21 coronarelaterede dødsfald.

 Sverige forbyder sent salg af alkohol

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier