FødevareWatch

Sverige forbyder sent salg af alkohol

Ingen salg af alkohol i Sverige efter klokken 22. Alt for mange svenskere er begyndt at tage for afslappet på coronahensyn, siger statsminister Stefan Löfven.

Sverige tager skrappere midler i brug i alkoholsalget for at stoppe smittespredningen. | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Sveriges regering forbyder salg af alkohol efter klokken 22. De nye regler gælder fra fredag den 20. november. Det siger statsminister Stefan Löfven på et pressemøde onsdag.

Tiltaget skal være med til at bremse coronasmitten i Sverige.

"Desværre ser det ud til, at vi går mod mørkere tider, når det gælder smittespredning. Alle kurver går den forkerte vej. Regeringen vil fortsat tage de beslutninger, der skal sikre folks liv, helbred og job. Men det er alles ansvar at gøre, hvad de kan for at forhindre smittespredning," siger Stefan Löfven.

Han mener, at svenskerne i stigende grad glemmer at holde afstand og på anden vis huske coronarådene. Og det betyder, at Sverige nu risikerer at havne i samme situation som i foråret, hvor coronavirusset kostede mange liv.

"Flere tænker, at netop min fødselsdagsfest vel ikke gør en forskel, eller at lige mit møde ikke gør en forskel. Men det gør det," understreger statsministeren.

Socialminister Lena Hallengren uddyber, at alkoholforbuddet også kommer til at betyde, at restauranter og barer skal lukke klokken 22.30.

"Regeringen vil bruge de værktøjer, loven giver os," siger hun på pressemødet.

Grænsebutikker bremses op til julehandlen 

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier