FødevareWatch

Bryggeren bag Ale No 16 er død

John Rasmussen, der var bryggeriejer og brygger på fynske Refsvindinge Bryggeri, er pludselig død af et hjertestop i en alder af 62 år.

Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Det bliver i fremtiden ikke længere John Rasmussen, der skal brygge og tappe øllene på Refvindinge Bryggeri på Fyn.

Af en nyhed på Danske Ølentusiasters hjemmeside fremgår det, at John Rasmussen, der var brygmester og ejede brygeriet, døde natten til mandag d. 5. oktober af et hjertestop.

Han blev 62 år.

"John var om nogen kendt af stort set alle i den danske ølverden. Allerede lang tid før Danske Ølentusiaster blev stiftet, lancerede John og hans far Hans Poul Rasmussen Ale No. 16 i 1995. Ale No. 16 var Danmark første kommercielle ale i nyere tid," skriver Danske Ølentusiaster.

I mere end 130 år har familien Rasmussen brygget øl på Nyborgvej 80 i Refsvindinge på Østfyn. Refsvindinge Bryggeri blev stiftet af Hans Poul Rasmussen. I 2001 overtog John Juul Rasmussen bryggeriet som fjerde generation.

Ved siden af ølbrygningen og arbejdet med nye Refsvindinge-varianter har bryggeriet også etableret et overnatningskoncept 'beer, bed & breakfast', som kører fra april til oktober.

Bryggeriets sortiment består bl.a. af ales, bock, guldøl, pilsner og hvidtøl, mens signaturøllen er Ale no. 16, der er bryggeriets store sællert og blev brygget for første gang i 1995.

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier