FødevareWatch

Stor ølfestival aflyses

Som følge af corona og de mange restriktioner vælger Danske Ølentusiaster allerede nu at aflyse næste års Ølfestival. "Tiden er moden til nytænkning," lyder det.

Foto: Egill Bjarnason/AP/Ritzau Scanpix

Landsbestyrelsen i Danske Ølentusiaster har sammen med festivalledelsen allerede nu valgt at aflyse Ølfestival 2021, som ellers først skulle være afholdt 27-29. maj 2021 i Lokomotivværkstedet i København.

Det skriver entusiasterne i den pressemeddelelse, hvor det videre fremgår, at der i fremtiden ikke vil blive afholdt festival i det format, som man har kendt det fra foregående år.

"Vi skal have mindst 3000 gæster i hallen ad gangen for, at det kan løbe rundt," udtaler festivalchef Henning Palm og tilføjer:

"Og så er spørgsmålet, om gæsterne har lyst til at komme i det set up. For som situationen ser ud lige nu, ville vi ikke engang kunne samle de frivillige."

Udover antallet af gæster er det også udsigten til udfordringer omkring alt fra smageglas til håndsprit og rengøring, som får arrangørerne til at ville tænke i nye baner, hvis der i fremtiden igen skal være en stor ølfestival.

"Vi skal komme stærkt tilbage og finde nye måder at holde festival på. For vi ligger ikke ned. Vi har bare taget en bevidst beslutning, som gør, at vi har set den sidste festival i det nuværende format. Og efter 20 år er det måske på tide at finde på noget nyt," siger Henning Palm.

Om årsagen til den tidlige aflysning siger festivalchefen, at den forudbetalte leje for lokalerne i København stiger fra 10 pct. til 50 pct. i slutningen af september.

"Jeg er er ked at være den festivalchef, der trækker stikket efter 20 år, men jeg mener, at det er at udvise rettidig omhu. Der er ingen at pege fingre ad, men vores rammer gør det ikke forsvarligt at afholde den," siger han.

Om få uger afholdes afholdes et andet stort ølarrangement i dagene 3-11. oktober nogenlunde som planlagt. Under hensyntagen til covid-19-restriktionerne afholdes Copenhagen Beer Week for første gang med arrangementer på københavnske barer, restauranter, bryggerier, spillesteder, museer, gallerier mv.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier