Carlsberg: Britisk joint venture skyldes ikke coronapres

Selv om Carlsbergs aftale med barkoncernen Marston Brewing Company, er indgået midt under coronakrisen, som har ramt Storbritannien særligt hårdt, så er aftalen ikke et udslag af krisen, siger finansdirektør.
Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Carlsberg har indgået en aftale om at slå sine bryggeriaktiviteter i England sammen med Marston Brewing Company, og selv om aftalen er indgået midt under coronakrisen, som har ramt Storbritannien særligt hårdt, så er aftalen ikke et udslag af krisen, men et ønske, man har haft i hovedkvarteret i Valby i længere tid.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Overvejelserne omkring vores næste strategiske skridt på det britiske marked startede allerede for et par år siden i forbindelse med et business review, og siden da har Marstons været et alternativ, vi har drøftet internt," siger Heine Dalsgaard, det danske bryggeris finansdirektør, til Børsen.

Carlsberg investerer i nyt britisk pub-joint venture

Samarbejdet sker i form af et joint venture, hvor begge selskaber skyder deres aktiviteter i Storbritannien ind i samarbejdet. Carlsberg betaler også 2,3 mia. kr. ind i den nye konstruktion og får 60 pct. af ejerskab i selskabet, mens Marston Brewing Company får de resterende 40 pct.

Sanjeet Aujla, analytiker hos Credit Suisse, har i en kommentar fremhævet, at timingen kunne tyde på, at Marston har brug for likviditetsindskuddet fra Carlsberg. Det afvises dog af Carlsberg.

"Det nye joint venture er ikke en reaktion på hverken brexit eller coronakrisen," lyder det fra Heine Dalsgaard.

"Storbritannien har historisk set været et interessant marked for Carlsberg, og det er snarere i det lys, man skal se det nye partnerskab og investeringerne bag."

Marston ejer 1400 pubber og distribuere desuden øl til 11.000 andre pubber, restauranter og barer i Storbritannien.

Sydbank: Kampen om det britiske ølmarked fortsætter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også