FødevareWatch

Juicefabrik omlægger produktionen til håndsprit

Juicefabrikken Seimei på Lolland har valgt at stoppe produktionen af drikkevarer og i stedet producere håndsprit, som er blevet en mangelvare.

Foto: Seimei

Håndsprit er blevet en mangelvare på de danske hospitaler og hjemme hos danskerne under coronakrisen.

Derfor er flere virksomheder blevet opfordret til at omlægge produktionen til håndsprit. En cremefabrik i Silkeborg er allerede omlagt produktionen til håndsprit, og nu kommer der mere hjælp fra en uventet kant.

Juicefabrikken Seimei på Lolland har nemlig besluttet at stoppe produktionen af juice eller andre drikkevarer i den kommende uge og i stedet fremstille håndsprit.

Det oplyser direktør i Seimei Allan Feldt.

Normalt sælger Seimei sine drikkevarer til hoteller, restauranter og cateringvirksomheder, men det salg er stort set forsvundet under den nuværende situation med coronavirussen.

Det betød samtidig, at produktionsapparaterne i den lollandske juicefabrik stod stille.

Men sammen med Axson Clean Solutions A/S har de nu omlagt produktionen håndsprit.

"Nærmest hvert minutter tikker der en forespørgsel ind på min mail, så jeg tror ikke, det bliver noget problem at få det afsat. Vi har allerede en stor dansk detailkæde, som har vist interesse," siger Allan Feldt til TV2 Øst.

Tidligere har Bornholm Snaps og Nyborg Destilleri også meldt ud, at de omlægger produktionen for at imødekomme efterspørgslen på håndsprit.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier