FødevareWatch

Skotske forskere laver bæredygtig gin af ærter

I et samarbejde med Arbikie Distillery har forskere på universitetet Abertay University i Skotland udviklet en gin, der på papiret er CO2-nedbringende, skriver medie.

Foto: Lars Just / Ritzau Scanpix

I fem år har forskere på Abertay University og James Hutton Institute arbejdet på at producere en "klima-positiv" gin, skriver Seedworld.com. Nu er det ifølge mediet lykkedes ved hjælp af ærter og et samarbejde med det familieejede skotske Arbikie Distillery.

Hver flaske indeholder 700 ml. gin, som har et CO2-fodaftryk på minus 1,54 kilo CO2e (kuldioxid-ækvivalenter) – CO2e er den måleenhed for udslip af drivhusgasser, som FN's Klimakonvention blandt andre bruger.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier