FødevareWatch

Ambassadør kritiseres for at have lækket oplysninger til Carlsberg

Den danske ambasadør i Singapore møder kritik for at have videregivet følsomme oplysninger til Carlsberg i sag om mulig korruption.

Foto: Johnny Frederiksen/exjfvejr00.jpg

Ambassadøren i Singapore har ifølge Berlingske holdt Carlsberg tæt orienteret i sagen om mulig korruption i et indisk datterselskab, og det vækker undren hos professor i offentlig ret ved Syddansk Universitet, Frederik Waage, at ambassaden bl.a. valgte at videregive identiteten på en whistleblower.

"Hvis en udenlandsk borger eller virksomhed henvender sig til en dansk ambassade, beder om anonymitet og herefter omtaler mulige lovovertrædelser i en dansk virksomhed, vil det som udgangspunkt være i strid med tavshedspligtsreglerne at fortælle Carlsberg om henvendelsen," siger Frederik Waage til avisen.

Til Berlingske skriver Udenrigsministeriet, at det var helt naturligt at informere Carlsberg om henvendelsen i halen på henvendelser fra bryggeriet tilbage i 2017, som omhandlede en kommerciel tvist med den indiske partner, C. P. Khetan, som siden efterspurgte viden om en mulig dansk whistleblowerordning.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier