FødevareWatch

Avis: Carlsberg-partner advarede sidste år myndigheder om indisk korruption

En række dokumenter viser ifølge Berlingske, at Carlsbergs egen mangeårige partner i Sydøstasien sidste år underrettede de danske myndigheder om bl.a. korruption i bryggeriets indiske afdeling.

Foto: Emma Sejersen / Ritzau Scanpix

Forretningsmanden C. P. Khetan, som Carlsberg for tiden har et større million opgør med, bekræfter i en mail til Berlingske, at han underrettede den danske ambassade i Indien og det indiske erhvervsministerium i sag, hvor centralt placerede Carlsberg-ansatte skal have betalte lokale embedsmænd penge for byggetilladelser.

"Jeg havde et møde med den danske ambassadør, hvor vi drøftede adskillige ledelses- og korruptionsproblemer til en samlet sum på 50-70 millioner dollar årligt i Indien," skriver C. P. Khetan til Berlingske, som har fået aktindsigt i en stribe dokumenter i sagen.

Forholdet mellem C. P. Khetan og Carlsberg er lettere anstrengt for tiden, og fra begge sider er der rejst økonomiske krav. Den indiske partner kræver 100 mio. dollar i kompensation, mens Carlsberg har svaret igen med en retssag om indfrielsen af et udestående lån på 43 mio. dollar, skrev Finans i sidste uge.

Carlsberg gik for alvor ind i Indien i 2007 og har i dag otte bryggerier i landet samt en markedsposition som nummer tre.

Mere fra FødevareWatch

Paradis har solgt sin amerikanske forretning

Efter udfordringer på det nordamerikanske kontinent har Paradis endelig fundet en køber til sine 14 butikker i Californien. Den nye ejer vil føre nogle af de planer ud i livet, som de danske ejere ikke har haft penge til, siger bestyrelsesformand Jan Steenhard.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier