FødevareWatch

Avis: Carlsberg-partner advarede sidste år myndigheder om indisk korruption

En række dokumenter viser ifølge Berlingske, at Carlsbergs egen mangeårige partner i Sydøstasien sidste år underrettede de danske myndigheder om bl.a. korruption i bryggeriets indiske afdeling.

Foto: Emma Sejersen / Ritzau Scanpix

Forretningsmanden C. P. Khetan, som Carlsberg for tiden har et større million opgør med, bekræfter i en mail til Berlingske, at han underrettede den danske ambassade i Indien og det indiske erhvervsministerium i sag, hvor centralt placerede Carlsberg-ansatte skal have betalte lokale embedsmænd penge for byggetilladelser.

"Jeg havde et møde med den danske ambassadør, hvor vi drøftede adskillige ledelses- og korruptionsproblemer til en samlet sum på 50-70 millioner dollar årligt i Indien," skriver C. P. Khetan til Berlingske, som har fået aktindsigt i en stribe dokumenter i sagen.

Forholdet mellem C. P. Khetan og Carlsberg er lettere anstrengt for tiden, og fra begge sider er der rejst økonomiske krav. Den indiske partner kræver 100 mio. dollar i kompensation, mens Carlsberg har svaret igen med en retssag om indfrielsen af et udestående lån på 43 mio. dollar, skrev Finans i sidste uge.

Carlsberg gik for alvor ind i Indien i 2007 og har i dag otte bryggerier i landet samt en markedsposition som nummer tre.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier