FødevareWatch

Analytikere forventer Carlsberg-overskud på 3 milliarder

Bryggerikoncernen aflægger regnskab for 2019 tirsdag. Her er et overblik over analytikernes forventninger til Carlsbergs resultater. (Opdateret)

Foto: Emma Sejersen

Der er ingen tvivl om, at Carlsberg kommer til at levere flot for regnskabsåret 2019, når selskabet tirsdag løfter sløret for tallene. Det viser estimater indsamlet blandt analytikere af bryggeriet selv.

Analytikerne venter samlet set, at Carlsberg for året som helhed vil levere en omsætning på 66.095 kr. mod 62.503 mio. kr. året før. Driftsoverskuddet før særlige poster ses stige til 10.441 mio. kr. fra 9229 mio. kr. i 2018.

Det er regionen Asien, der ses drive væksten både i omsætning og driftsoverskud både for hel- og halvår. Omvendt ses region Østeuropa, hvor Rusland vejer klart tungest, at bidrage negativt resultatmæssigt, mens omsætningen ventes at stige en smule.

For andet halvår alene ventes Carlsberg at vise en omsætning på 33.096 kr. mod 31.537 mio. kr. året før. Driftsoverskuddet før særlige poster ses stige til 5287 mio. kr. fra 4956 mio. kr. i andet halvår 2018.

Usikkerhed om 2020

Derimod er der usikkerhed om 2020. Usikkerheden knytter sig primært til bryggeriets aktiviteter i Asien, hvor en mulig negativ udvikling i Vietnam og udbruddet af coronavirus i Kina kan tynge.

I virussets epicenter - omkring Wuhan - er det dog Carlsbergs konkurrent AB Inbev, der er førende, men en spredning mod vest og øst kan påvirke Carlsberg.

Fokus i regnskabet vil naturligt nok være på forventningerne til det indeværende år.

Handelsbanken vurderer ikke, at Carlsberg vil være i stand til at kunne levere en ligeså stærk udvikling på det kinesiske marked, som vi så i 2019.

"Der er flere faktorer, som er årsagen til vores mere pessimistiske syn på indtjeningsudviklingen på det kinesiske marked," skriver Handelsbanken.

Banken peger på, at sammenligningsgrundlaget i år er betydeligt sværere, den økonomiske vækst i Kina er aftagende, og at coronavirusset, som har sit udspring i Kina, er en alvorlig trussel.

Endelig har Carlsberg annonceret en stigning i markedsføringsomkostningerne på det asiatiske marked, som ligeledes vil tynge indtjeningsvæksten.

Et andet marked i Asien, der tidligere har været rosende omtalt i bryggeriets regnskab - Vietnam - er ramt af strammet lovgivning, som ifølge Bloomberg har fået salget til at falde 25 pct.

Analytikerne venter dog vækst både samlet og i Asien for 2020. Driftsoverskuddet ventes at stige godt 500 mio. kr. i forhold til det ventede niveau for 2019. Omsætningen i regionen ses stige knap 1,7 mia. kr. i forhold til det ventede 2019-niveau.

I alt har 22 analytikere leveret estimater til Carlsberg.

Udbytte ventes at stige

Det ventede gode resultat venter analytikerne udmønter sig i et udbytte, der stiger til 20,30 kr. fra 18 kr.

Tabel over 22 analytikernes forventninger til Carlsbergs regnskab for 2019, der falder 4. februar:

Opdateret kl. 13:11 med uddybelse af forventninger.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier