FødevareWatch

Heineken rammes hårdt af nye alkoholregler i Vietnam

Som det er tilfældet hos Carlsberg, er konkurrenten Heineken også blevet ramt af, at der i Vietnam er blevet indført strammere regler mod spirituskørsel.

40 pct. af Heinkens ølsalg i Asien stammer fra Vietnam, og dermed rammer de nye regler for spritkørsel hårdt. Foto: Issei Kato/Reuters/Ritzau Scanpix

Meldinger om et stort fald i ølsalget i Vietnam, efter at landet har indført nultolerance over for spirituskørsel, har tirsdag fået bryggeriets aktiekurs til at vakle, skriver Financial Times.

En overgang lå Heineken 5 pct. lavere, men den rettede sig og lukkede i et minus på 2,9 pct.

Vietnam er et af Heinekens største markeder og står i hele træskolængder for omkring 5 pct. af bryggeriets salg. I år er der indført store bøder for spirituskørsel, og promillegrænsen er sat helt ned til nul. Det har ifølge rapporter fået ølsalget til at falde med mindst en fjerdedel.

Bøderne er store, men analytiker i Bernstein Trevor Stirling vurderer over for avisen, at ølsalget kan rette sig, da barer på sigt vil tilpasse sig de nye regler og stå for at arrangerer kørsel, så folk også kan komme hjem.

I år regner han dog med et fald i det vietnamesiske ølmarked på omkring 5 pct.

Over 40 pct. af Heinekens ølsalg i Asien stammer fra Vietnam, svarende til cirka 1,2 mia. euro, vurderer analytikeren.

Også Carlsberg er repræsenteret i Vietnam med en ejerandel på 17,3 pct. af Habeco, som den danske brygger gennem længere tid har forsøgt at øge ejerandelen i.

Aktien i Carlsberg steg tirsdag 0,6 pct. til 1057 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier