FødevareWatch

Carlsberg har ramt "sweet spot" i Kina: "Så langt, så godt"

Fremgang i det kinesiske marked vejer tungt i den kvartalsopdatering, som Carlsberg sendte ud torsdag morgen.

Foto: Finn Frandsen

Carlsberg havde i årets tredje kvartal godt gang i salget i Asien, der er den næststørste region for bryggeriet. Her var særligt Kina et givtigt marked for bryggeriet, og det viser ifølge topchef Cees 't Hart, at bryggeriets strategier virker.

"Vi er i øjeblikket i et "sweet spot" i Kina. Vi er i de rigtige kategorier, de rigtige geografiske områder, og vores forskellige initiativer præsterer godt," siger han torsdag formiddag på en telekonference for pressen, efter at bryggeriet fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal for perioden.

"Vores vækst er drevet af en vækst inden for vores internationale premium brands, hvor vi har en stærk portefølje med Carlsberg, Tuborg og Blanc, og så går vores Big City-strategi godt," lyder det fra topchefen.

Big City-strategien går ud på at introducere Carlsberg-mærkerne i millionbyer, hvor folk er - og ikke i regioner.

Carlsberg løftede i tredje kvartal sit salg i Asien til 5034 mio.kr. fra 4243 mio. kr. samme periode af 2018. Det et større løft end ventet blandt analytikerne, som ifølge et estimat indsamlet af Carlsberg selv havde ventet en stigning til 4946 mio. kr.

I Kina voksede volumenerne med 6 pct., og ifølge Carlsberg stod udviklingen på det kinesiske marked bag en stor del af den stærke fremgang i pris/mix hos bryggerikoncernen i kvartalet.

"Markedet vokser i Vestkina, hvor vi har flere aktiviteter. Der er provinser, som har draget fordel af flere turister og bedre vejr, og så ser vi nogle specifikke kinesiske premium brands, der klarer sig godt uden for deres hjemstavn - blandt andet Wind Flower Slow Moon," siger Cees 't Hart og tilføjer:

"Vores portefølje er god. Kina er et stort og dynamisk marked, som er svært at evaluere på, om de nuværende dynamikker vil ændre sig fremtiden - men så langt, så godt."

Regionen består udover Kina af Nepal, Indien, Malaysia, Sir Lanka, Indonesien, Vietnam og Cambodia. Carlsberg oplevede i kvartalet i en flad udviklingen i salgsvolumen i Indien, hvilket var påvirket af skatte- og prisstigninger i nogle stater.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier