Storbritannien: Sukkerforbruget i saft og sodavand i kraftig tilbagegang

Det samlede sukkerforbrug i britiske søde læskedrikke som saft, juice og sodavand er i perioden 2015 til 2018 reduceret med 29 pct., alt imens salget i kategorien er steget med 7 pct.
Foto: Ivan Boll / Ritzau Scanpix
Foto: Ivan Boll / Ritzau Scanpix

Mens salget af juice, saft og sodavand i perioden 2015 til 2018 er steget med 7 pct., er anvendelsen af sukker faldet med hele 29 pct. i Storbritannien, skriver Foodbev.com med henvisning til en opgørelse fra Nuffield Department of Population Health (NDPH).

Ifølge NDPH har otte ud af ti producenter reduceret sukkerindholdet med 15 pct. eller mere, og som eksempel fremhæves Coca-Cola og Britvic, der i produkter hver for sig har reduceret forbruget med henholdsvis 17 pct. og 26 pct.

Som årsag til den markante reduktion fremhæver NDPH, at den britiske diskussion vedrørende en sukkerskat, der blev introduceret i april 2018, har haft stor effekt for producenternes lyst til at udvikle og markedsføre sukkerfattigere alternativer til de traditionelle drikke.

"Det er opmuntrende at se en så stor reduktion i den sukker, der sælges i læskedrikke. Det er stort set et resultat af ændringer i sammensætningen af drikkevarerne, men der har også været et skifte i forbrugernes købsadfærd, hvor flere forbrugere vælger drikkevarer med lavt eller intet sukkerindhold," siger Lauren Bandy, der har ledet studiet fra NDPH.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også