FødevareWatch

Carlsberg Danmark får ny direktør

Efter knap tre år rykker Søren Brinck til nytår til Asien, hvor han skal være med til at udvide Carlsbergs forretning. Herhjemme er en ny direktør klar til at lede Carlsbergs danske forretning.

Foto: Finn Frandsen

Fra nytår er det Peter Haahr Nielsen der skal bære titlen som adm. direktør for Carlsberg Danmark.

Det fremgår af en meddelelse, som Carlsberg netop har udsendt.

I jobbet skal han afløse Søren Brinck, som efter et knap tre år i spidsen for den danske forretning drager til Asien, hvor han skal være næstkommanderende i Carlsberg Asia. Ifølge meddelelsen en nyoprettet stilling, "der repræsenterer en ekstra ressourceforpligtelse til at fremskynde Carlsberg Groups vækstmuligheder i Asien."

Peter Haahr Nielsen startede i Carlsberg i 2004, hvor han først var marketingkoordinator for senere at blive såkaldt Brand Manager for specialøl. Siden 2007 har han været del af salgsafdelingen med ansvar for convenience, og han har arbejdet som såkaldt Customer Channel Director med ansvar for de fleste detailkunder på tværs af Danmark og grænsehandlen.

Siden 2016 har Peter Haahr Nielsen siddet i ledergruppen i Carlsberg Danmark som offtrade-direktør med ansvar for salg af Carlsbergs produkter til supermarkeder

"Det er altid en fornøjelse at rekruttere dygtige folk fra egne rækker, og vi har med Peter fundet en stærk dansk kandidat med solide resultater bag sig. Efter at have fulgt Peters personlige udvikling og forretningsmæssige resultater er det naturligt at pege på Peter, som afløser for Søren Brinck, der har taget Carlsberg Danmark mod nye højder. Jeg har tilsvarende store forventninger til, hvad Peter kan tilføre Carlsberg Danmark i sin nye rolle," udtaler Jacek Pastuszka, direktør for Carlsberg i Vesteuropa.

Mange lande på Sørens cv

Det er ikke mange måneder siden, at den nu afgående direktør Søren Brinck satte nogle ord på det arbejde, som han regnede med at skulle gennemføre i de kommende år i den danske del af Carlsberg. Det handlede blandt andet om masser af fokus på specialøl og alkoholfrie øl, sagde han til FødevareWatch i juli.

Hjemvendt Carlsberg-direktør i Danmark: Vi skal være en rollemodel for koncernen

I sit nye job skal Søren Brinck have ansvaret for Carlsbergs forretninger i Vietnam, Myanmar og Cambodia. Derudover skal han lede en række udviklingsprojekter, der ifølge en særskilt meddelelse har til formål at åbne nye partnerskaber og kanaler.

doc761kgcl3r1gdhz8u2su.jpg
Søren Brinck rykker til Asien som næstkommanderende i regionen. Foto: CARLSBERG/PR
Han kommer i sit nye job til at referere til Graham Fewkes, der er øverst ansvarlige for Asien-forretningen.

På Søren Brincks cv er der efterhånden stablet en del stillinger sammen i Carlsberg Group og datterselskaberne. Han har tidligere været adm. direktør for det græske bryggeri Mythos, der er en del Carlsberg Group, og før sin danske direktør stilling sad han som adm. direktør hos Ringnes AS, der er Norges største bryggeriselskab og også er en del af gruppen.

I sommer sagde han til FødevareWatch, at efter udlandsopholdene har nydt de seneste to et halvt år i hjemlandet.

"Samlet set har det været en fed oplevelse at komme hjem," sagde han i juli og fortsatte:

"Det skabes i høj grad af, at vi har muligheden for at tiltrække nogle ekstremt dygtige mennesker i vores forretning i Danmark. Det kan man mærke, når man arbejder her. Det har også været den bedste oplevelse for mig ved at komme til Carlsberg Danmark. På den måde har det været min fornøjelse at være her de første år."

Udover at være direktør i Carlsberg Danmark, sidder Søren Brinck også som formand i DI Fødevarer. Det er næppe en formandsstol, som han kommer til at beholde.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier