FødevareWatch

Prisen på mælk er steget stejlt de seneste fem år

Mælk og andre udvalgte fødevarer har over de seneste fem år oplevet en markant prisstigning. Det er usædvanligt, at priserne er steget mere end inflationen, siger seniorrådgiver hos Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi.

Foto: Jens Dresling

Inden for de seneste fem år er der sket en markant prisstigning inden for udvalgte fødevarer. Det gælder især mælk og smør, mens også frossen og fersk fisk er steget fra 2015 til nu.

Det skriver Ekstra Bladet, der henviser til tal fra Danmarks Statistik.

Fra 2015 til 2019 er prisen på mælk steget med 33 pct., mens mælk med lavt fedtindhold er steget 38,7 pct. i prisen. Her følger smør efter med en prisstigning på 26,1 pct. Inden for fiskekategorien er prisen på frossen fisk steget med 20 pct., og på fersk fisk er den steget med 13,2 pct.

Ifølge Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver hos Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet, vil mælkepriserne typisk svinge frem og tilbage. Men det er usædvanligt, at priserne på førnævnte fødevarer stiger mere end inflationen, lyder det.

"På den lange bane vil fødevarer normalt stige mindre end inflationen, når man ser bort fra tørke og fødevarekrise," siger han til Ekstra Bladet.

Danske alkoholpriser er blandt de højeste i EU

Kinesisk mejeriimport fortsætter i rekordniveau

Naturmælk og Thise Mejeri ser positivt på produktion af plantedrikke 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier