FødevareWatch

Danske alkoholpriser er blandt de højeste i EU

Prisen for alkohol i Danmark var i 2018 blandt det dyreste segment i EU. Danmark indtager en syvendeplads på listen over lande med de højeste alkoholpriser i EU.

Foto: Jacob Ehrbahn

Jagter man som forbruger en billig omgang til hele bordet, bør man kigge mod Rumænien og Bulgarien. Det fremgår af en ny statistik over alkoholpriser i EU fra EU Kommissionen (Eurostat).

Undersøgelsen sammenligner priserne på spiritus, vin og øl i medlemslandende med den gennemsnitlige pris i EU, som sættes til indeks 100.

Her har de to førnævnte lande den laveste pris på indeks 74. Og blandt de dyreste lande finder man Finland på førstepladsen med indeks 182 og Irland som nummer to med indeks 177. Sverige indtager tredjepladsen med indeks 152.

Danmark ender på en syvendeplads over medlemslandene med indeks 124, lige bag Estland og et stykke foran Malta og Letland på ottende og niendepladsen.

Den tyske nabo ligger i den lave ende af statistikken som nummer 22 med indeks 89. Storbritannien, som lidt endnu kan regnes med i statistikken over EU-lande, tager femtepladsen med indeks 129.

Vinen vinder på klimakrisen

Hver 10. solgte øl i Sverige er alkoholfri

Tyskland producerer hver femte øl i EU

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier