FødevareWatch

Pepsi-ejer vil angiveligt købe sydafrikansk selskab

Amerikanske Pepsico har angiveligt planer om at købe sydafrikanske Pioneer Foods Group, oplyser anonyme kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / Ritzau Finans

Amerikanske Pepsico, der blandt andet producerer læskedrikke, har angiveligt planer om at købe sydafrikanske Pioneer Foods Group.

Det oplyser anonyme kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Allerede i denne uge kan den endelige aftale være på plads, fortæller kilderne, der dog også understreger, at der fortsat er mulighed for, at forhandlingerne bryder sammen eller forsinkes.

Mandag oplyste Pepsicos rygtede opkøbsmål, at det i øjeblikket er i forhandlinger, der potentielt kan påvirke aktiekursen. Det har ikke været muligt for Bloomberg News at få en kommentar fra de to selskaber torsdag.

Ifølge nyhedsbureauet har Pioneer Foods og Pepsico tidligere haft et partnerskab, som betød, at det sydafrikanske selskab tappede Pepsicos produkter.

Pioneer Foods kerneforretning er produktion og distribution af en lang række forskellige mærker inden for primært føde- og drikkevareindustrien.

Selskabet har blandt andet retten til at producere og distribuere mærker som Heinz, Lipton og HP Sauce, som ejes af andre koncerner.

Pioneer Foods har hovedkontor i Sydafrika, men ifølge selskabets hjemmeside eksporterer det varer til mere end 80 lande i verden. Selskabets internationale forretning udgør omkring 21 pct. af det samlede driftsresultat.

Torsdag steg Pioneer Foods' aktie 6,3 pct. på børsen i Johannesburg, mens Pepsico-aktien falder 0,3 pct. på børsen i New York.

AB Inbev overvejer at sælge milliardaktiver efter aflyst børsnotering

Aktiepris gjorde udslaget i AB Inbevs mislykkede børsnotering

AB Inbev dropper planer om børsnotering af Budweiser i Hongkong

AB Inbev-selskab køber op i dåsevin 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier