FødevareWatch

Endnu en dansker får plads i Carlsbergs top

Den øverste koncernledelse i Carlsberg får ledsagelse af en ny dansker, der ved samme lejlighed også bliver chef for den østeuropæiske forretning. Derudover bliver der rykket rundt på en række andre pladser.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Lars Lehmann er som den anden dansker og ved siden af finansdirektør Heine Dalsgaard blevet udpeget som medlem af den øverste ledelse af Carlsberg, den såkaldte Excom-gruppe, der består af otte personer.

Det meddeler Carlsberg.

52-årige Lars Lehmann bliver ved samme lejlighed udpeget som chef for den østeuropæiske region og adm. direktør for Carlsberg russiske forretning, Baltika Breweries.

Lars Lehmann har været i Carlsberg siden 2003, og har haft en række ledende stillinger, herunder vicepræsident for Østeuropa og chef for eksport-, licens- og toldfri division. Siden 2016 har Lars Lehmann fungeret som adm. direktør for Carlsberg Malaysia.

Jacek Pastuszka, der siden januar 2015 har haft ansvaret for den østeuropæiske region, overtager nu i stedet posten som ansvarlig for den vesteuropæiske forretning. Han har været i Carlsberg siden 2009, først som adm. direktør for Carlsberg Polska, og i 2011 blev han adm. direktør for Ringnes, Carlsbergs norske datterselskab.

Den nuværende chef for Vesteuropa-regionen, Chris Warmoth, skal ifølge meddelelsen igen fokusere på gruppens strategi, Sail’22, hvorfor han 1. maj 2019 vender tilbage til en stilling som Executive Vice President for Group Strategy. Chris Warmoth tiltrådte Carlsberg i januar 2014 og har siden 2017 haft ansvaret for de europæiske aktiviteter, efter at hollandske Michiel Herkemij valgte at stoppe efter kort tid i jobbet.

Derudover er Ted Akiskalos, nuværende adm. direktør for Carlsberg Sverige, blevet ham, der skal erstatte Lars Lehmann som adm. direktør for Carlsberg Malaysia.

Carlsbergs Excom-gruppe består nu af:

Cees 't Hart, koncerntopchef

Heine Dalsgaard, finansdirektør

Jessica Spence, kommerciel direktør

Chris Warmoth, koncernstrategichef

Jacek Pastuszka, direktør for Vesteuropa

Graham Fewkes, direktør for Asien

Lars Lehmann, direktør for Østeuropa,

Philip A. Hodges, forsyningskædedirektør

Carlsberg vil teste alkoholfrie øl i Kina

Carlsbergs russiske hovedpine dulmes for første gang i årti - men der er stadig problemer

Carlsberg rykker rundt i ledelsen i Asien

200 Carlsberg-chefer får ekstra årsløn for gennemført spareplan

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier