FødevareWatch

Verdens største bryggeri sluttede stærkt af i 2018

Verdens største bryggeri, AB Inbev, havde en stærk afslutning på 2018. Årest sidste kvartal bød på tocifret vækst i driftsresultatet, men valutaudfordringer holdt det samlede overskud nede.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/POLFOTO/arkiv

Med en omsætningsvækst på 5,3 pct. og en organisk vækst i det ordinære driftsresultat, ebitda, på 10 pct. til 6,166 mia. dollars kom bryggerikoncernen bag Budweizer og Stella Artois, AB Inbev, særdeles fornuftigt ud af 2018.

Ifølge Bloomberg News havde analytikere til sammenligning ventet en stigning på 6,5 pct. i det afsluttende kvartal.

På de nedre regnskabslinjer skuffede overskuddet til gengæld. Den justerede indtjening per aktie blev således 0,80 dollar, mens analytikerne havde ventet 1,00.

Af en regnskabsmeddelelse fra AB Inbev fremgår det, at koncernen i hele 2018 havde en organisk vækst på toplinjen på 4,8 pct. til 54,619 mia. dollars, og at den organiske vækst i det ordinære driftsresultat, ebitda, blev på 7,9 pct. til 22,08 mia. dollars.

Salget af øl opgjort i volumen steg i året organisk med 0,3 pct. fremgår det, og samlet har koncernen noteret sig et salg på 567 millioner hektoliter. Salget af øl steg med 0,8 pct. organisk, mens salget af de øvrige drikkevarer, der udgør omkring en sjettedel af forretningen, faldt med 3,6 pct. Salget af tredjepartsprodukter voksede med 3,1 pct.

I meddelelsen hedder det videre, at væksten er drevet af det øgede ølsalg, og at man har held med at komme ombord på premiumiseringsbølgen. Samlet var væksten i det, der kaldes High End Company på 18,3 pct. i 2018, mens den brandede forretning generelt voksede med 9 pct. 

Områder og lande som Mexico, Kina, Vesteuropa, Colombia og Nigeria fremhæves som steder, hvor AB Inbev har set en stærk udvikling, mens man i USA bryster sig af at have den bedste markedsandel siden 2012.

På udfordringsfronten, og med til at trække den endelige bundlinje ned, har AB Inbev i 2018 mødt makroøkonomisk modstand i mange udviklingsmarkeder og i større økonomier som Brasilien, Argentina og Sydafrika.

I 2019 venter AB Inbev, hvad bryggeriet betegner som stærk vækst i omsætningen og ebitda-resultatet.

Bryggerikæmpe kaster sig over cocktails og spiritus

Carlsbergs russiske hovedpine dulmes for første gang i årti - men der er stadig problemer

Dansk salg af alkoholfrie øl er vokset med 31,6 procent

Carlsberg-konkurrent køber kendt London-bryggeri i milliardhandel

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier