FødevareWatch

Thisted Bryghus giver comeback til saftevand

Det norvestjyske bryggeri har efter en lang pause taget økologisk saftevand til nåde og relanceret produktet.

Foto: PR

Efter 10 års pause er saftevand nu tilbage i porteføljen hos Thisted Bryghus.

Det oplyser bryggeriet i en pressemeddelelse.

"Vi lavede et forsøg med økologisk saft i 2007, men tiden var ikke den rigtige på det tidspunkt. Det er den nu," siger Aage Svenningsen, adm. direktør i Thisted Bryghus, i meddelelsen.

De nye safte er koldpresset, ufiltreret og lavet på økologiske bær fra selskabet Thy Økobær.

I januar 2019 tog Thisted Bryghus hul på en udvidelse til samlet 30 mio. kr.

Trends starter i øst

Tidligere på måneden fortalte Aage Svenningsen i et interview med FødevareWatch, at en tredjedel af Thisted Bryghus produktion i dag er økologisk. Planen er, at andelen skal vokse, men at bryghuset i fremtiden kommer til at blive 100 pct. økologisk, udelukkede direktøren umiddelbart.

Thisted Bryghus lader sig ikke distrahere: Danmark er hovedmålet

"Det er ikke tankerne. Slet ikke herovre i det vestlige Jylland. Nørrebro Bryghus (i København, red.) og Svaneke Bryghus på Bornholm er 100 pct. økologiske, og det har jeg respekt for. Men de har også en anden placering på landkortet, end vi har," sagde Aage Svenningsen.

Hvilken betydning har det? 

"Vi ved, at placeringen generelt betyder noget. Det tager lidt længere tid, inden det (nye trends og tendenser, red.) bliver implementeret herovre vest på. Det gælder ikke bare inden for økologi. Trends starter ovre øst på, og så trækker de herefter vest på. Sådan er det inden for alting. Det tager lidt længere tid herovre," uddybde direktøren.

Thisted Bryghus melder om rekordresultat

Thisted Bryghus tager hul på stor udvidelse

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier