FødevareWatch

Harboes topchef glæder sig over generationsskifte

Adm. direktør i Bryggeriet Harboes, Bernhard Griese, er meget tilfreds med, at hans tre døtre nu overtager kontrollen med selskabet. "Vi glæder os til at bygge videre på fundamentet," lyder det fra de nye ejere.

Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Bryggeriet Harboes har gennemført et generationsskifte i ejerkredsen, hvor sjette generation tager over.

Adm. direktør Bernhard Griese og hustru Kirsten Griese har tirsdag overdraget alle undtagen to af deres A-aktier samt 335.520 B-aktier til deres tre døtre, Vibeke Harboe Malling, Karina Harboe Laursen og Pernille Harboe Obling.

"Det har været utroligt vigtigt for Kirsten og mig at sikre, at vores børn kunne videreføre den fantastiske arv og de stærke værdier, som har været en del af Harboes Bryggeri siden 1883," udtaler Bernhard Griese i en pressemeddelelse.

"Med det ejermæssige generationsskifte har vi sikret, at der også i den næste generation vil være en stærk familiemæssig opbakning om virksomheden med fokus på at fastholde et solidt og velkonsolideret fundament, så vi kan blive ved med at investere i fremtiden og videreudvikle virksomheden," uddyber direktøren.

Døtrene har hver især modtaget 197.866 A-aktier, som tæller for ti stemmer hver, og aktieposten udgør til sammen 50,7 pct. af stemmerne i Skælskør-bryggeriet.

Fordelingen af B-aktier er på 6387 til Vibeke Harboe Malling, 9157 til Karina Harboe Laursen og 9156 til Pernille Harboe Obling, og den samlede overdragelse er sket med forbehold for, at Skat kan godkende skatte- og afgiftskonsekvenserne.

Efter overdragelsen ejer Bernhard og Kirsten Griese kun to A-aktier og samtidig, direkte og indirekte, 335.520 B-aktier, hvilket i alt svarer til 5,59 pct. af aktiekapitalen i Harboes og 2,85 pct. af stemmerne.

Den daglige ledelse af Harboes bliver ikke ændret af overdragelsen. Karina Harboe Laursen sidder i bestyrelsen, og det samme gør Vibeke Harboe Mallings mand, Søren Malling. Karina Harboe Laursen arbejder samtidig i bryggeriets internationale afdeling, mens Søren Malling er logistikdirektør i koncernen.

"Vi er utroligt glade og stolte over at få muligheden for at bringe virksomheden videre på den spændende rejse, Harboes Bryggeri er på i disse år. Harboes Bryggeri har altid været en meget stor del af vores og vores families liv, og vi glæder os til at kunne bygge videre på det stærke fundament og den attraktive forretning, der er skabt gennem årene," udtaler de tre døtre i en fælles udtalelse i pressemeddelelsen.

B-aktierne i Harboes er ikke frit omsættelige, da alle overdragelser skal godkendes af bestyrelsen.

Det har endnu ikke været muligt for FødevareWatch at indhente yderligere kommentarer fra Bernd Griese.

Harboes topchef og frue overdrager kontrollerende aktier til arvinger

Bryggerikonge affejer investorerne: "Dér sidder de med mørke ansigter og mørke jakkesæt"

Investorer lægger pres på Harboe-ledelse

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier