FødevareWatch

Harboes topchef og frue overdrager kontrollerende aktier til arvinger

Ægteparret Griese overdrager styringen i bryggeriet Harboes til deres tre børn.

Adm. direktør i bryggeriet Harboes, Bernhard Griese. | Foto: Mik Eskestad/Polfoto/Arkiv

Adm. direktør i bryggeriet Harboes, Bernhard Griese, og dennes hustru, Kirsten Griese, har tirsdag overdraget nominelt 5.935.980 kr. A-aktier i selskabet med en tredjedel til hver af ægteparrets tre børn. Aktierne har samlet en stemmeret på mere end 50 pct. i koncernen.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Efter overdragelsen ejer Bernhard og Kirsten Griese en beholdning på nominelt 20 kr. A-aktier og direkte og indirekte nominelt 3.355.200 kr. B-aktier, hvilket i alt svarer til 5,59 pct. af aktiekapitalen i Harboes og 2,85 pct. af de samlede stemmer.

De tre modtagere af A-aktierne er døtrene Vibeke Harboe Malling, Karina Harboe Laursen og Pernille Harboe Obling, der hver især således har modtaget nominelt 1.978.660 kr. A-aktier i Harboes. Hver portion udgør 16,88 pct. af stemmeretten. Samlet har de tre således modtaget aktier svarende til kontrollerende 50,64 pct. af stemmerne.

Gaven fra Bernhard og Kirsten Griese er betinget af, at Skat godkender de "angivne" skatte- og afgiftsmæssige konsekvenser.

Overdragelsen er samtidig forelagt Finanstilsynet, som ikke vurderer, oplyser bryggeriet, at gaven medfører pligt til at afgive overtagelsestilbud på de øvrige aktier i Harboes.

Bernhard Griese er adm. direktør i Harboes og sidder samtidig i bestyrelsen i selskabet. Karina Harboe Laursen sidder ligeledes i bestyrelse, og det samme gør Vibeke Harboe Mallings mand, Søren Malling. Karina Harboe Laursen arbejder samtidig i bryggeriets internationale afdeling, mens Søren Malling er logistikdirektør i koncernen.

Kæmpehul i Harboe-familiens frugteventyr presser øldynastiet til at sælge ud

Investorer lægger pres på Harboe-ledelse

Bryggerikonge affejer investorerne: "Dér sidder de med mørke ansigter og mørke jakkesæt"

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier