FødevareWatch

Medie: Styrelse giver bøde til juiceselskab

Frankly Juice har fået en bøde af Fødevarestyrelsen for at anprise deres juice som medicin, skriver Ekstra Bladet. Det har ikke været hensigten, siger stifterne af selskabet til mediet.

Foto: PR

Juiceselskabet Frankly Juice har fået en bøde af Fødevarestyrelsen for den måde, selskabet har markedsført sin juice på, skriver Ekstra Bladet.

Styrelsen vurderer ifølge mediet, at Frankly Juice på sin hjemmeside og de sociale medier Instragram og Facebook skriver om visse af ingredienserne, at de har "en gavnlig virkning på sygdom." Men det er udokumenterede påstande ifølge styrelsen, som har givet en bøde på 15.000 kr., mens selskabet også har fået en rasende smiley, skriver Ekstra Bladet. 

Ifølge mediet har selskabet blandt andet antydet, at produkterne indeholder ingredienser, der kan virke mod gigt, kræft, psoriasis og alzheimers. Over for Fødevarestyrelsen har selskabets stiftere ifølge Ekstra Bladet oplyst, at man ikke havde kendskab til reglerne.

"Vi beklager, hvis nogle forbrugere har misforstået vores kommunikation. Vi har på ingen måde haft til hensigt at anprise juice som medicin," skriver de to stiftere af selskabet, Christian Bowall og Christian Seiersen, i en mail til Ekstra Bladet.

Frankly Juice blev stiftet i 2014. Selskabet har i dag samarbejde med blandt andet Aarstiderne, ligesom en større aftale med 7-Eleven blev indgået i efteråret 2017.

Juiceselskab vil sammen med forskere nedbryde barrierer til detailhandlen  

Juiceiværksættere lander stor aftale med 7-Eleven

Juiceiværksættere får ny medejer og rykker i større lokaler 

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier