FødevareWatch

Medie: Styrelse giver bøde til juiceselskab

Frankly Juice har fået en bøde af Fødevarestyrelsen for at anprise deres juice som medicin, skriver Ekstra Bladet. Det har ikke været hensigten, siger stifterne af selskabet til mediet.

Foto: PR

Juiceselskabet Frankly Juice har fået en bøde af Fødevarestyrelsen for den måde, selskabet har markedsført sin juice på, skriver Ekstra Bladet.

Styrelsen vurderer ifølge mediet, at Frankly Juice på sin hjemmeside og de sociale medier Instragram og Facebook skriver om visse af ingredienserne, at de har "en gavnlig virkning på sygdom." Men det er udokumenterede påstande ifølge styrelsen, som har givet en bøde på 15.000 kr., mens selskabet også har fået en rasende smiley, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge mediet har selskabet blandt andet antydet, at produkterne indeholder ingredienser, der kan virke mod gigt, kræft, psoriasis og alzheimers. Over for Fødevarestyrelsen har selskabets stiftere ifølge Ekstra Bladet oplyst, at man ikke havde kendskab til reglerne.

"Vi beklager, hvis nogle forbrugere har misforstået vores kommunikation. Vi har på ingen måde haft til hensigt at anprise juice som medicin," skriver de to stiftere af selskabet, Christian Bowall og Christian Seiersen, i en mail til Ekstra Bladet.

Frankly Juice blev stiftet i 2014. Selskabet har i dag samarbejde med blandt andet Aarstiderne, ligesom en større aftale med 7-Eleven blev indgået i efteråret 2017.

Juiceselskab vil sammen med forskere nedbryde barrierer til detailhandlen

Juiceiværksættere lander stor aftale med 7-Eleven

Juiceiværksættere får ny medejer og rykker i større lokaler

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier