Analytiker: Royal Unibrews opjustering var ventet - 2019 bliver sværere

Udviklingen på toplinjen i Royal Unibrew er meget stærk, vurderer analytiker fra ABG Sundal Collier.
AF RITZAU FINANS

Royal Unibrew leverede den fjerde opjustering i 2018, da bryggerikoncernen onsdag præsenterede sit regnskab for årets tredje kvartal. Det var dog ventet af markedet, omend størrelsen overraskede.

"Opjusteringen var marginalt større, end vi havde ventet, men der var til gengæld lidt højere omkostninger, blandt andet administrationsomkostninger, en lidt lavere bruttomargin og en noget lavere Ebit-margin end både vores og konsensus' forventninger," siger Michael Vitfell-Rasmussen, der dækker selskabet som analytiker hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Unibrew ser nu en omsætning på 7200-7300 mio. kr. mod tidligere 7000-7200 mio. kr. Spændet er ligeledes opjusteret for Ebitda, hvor det nu lyder på 1660-1685 mio. kr., og Ebit, der nu lyder på 1315-1340 mio. kr.

Tidligere lød forventningerne på henholdsvis 1625-1675 mio. kr. og 1275-1325 mio. kr. Nu er festen så også ved at være slut, mener Michael Vitfell-Rasmussen, der ikke umiddelbart ser flere opjusteringer i 2018.

"Det nye spænd er relativt smalt, så Unibrew er nok ved at være i mål, men man ved aldrig," bemærker han.

Svært at holde vækstrater

Michael Vitfell-Rasmussen kalder udviklingen på toplinjen for "meget, meget stærk". Den voksede i tredje kvartal til 2106 mio. kr. fra 1686 mio. kr. sidste år.

"Det er drevet af opkøb på den ene side, blandt andet den nye "Southern Europe"-region gør det godt, samt favorabel lovgivning i Finland hvor RTD (ready to drink-drikkevarer, red.) får medvind i forhold til øl," siger han.

"Det skyldes også væksten i Baltikum, der er drevet af produktintroduktioner, mens Danmark stort set var som ventet. Vejret er også en medvind, de har lanceret nye produkter, og selskabet tager en smule markedsandele," lyder det.

Omvendt udviklede bundlinjen sig ifølge analytikeren på linje med hans - og markedets - forventninger. Nettoresultatet blev 351 mio. kr. mod tidligere 278 mio. kr.

"Nu kigger vi fremad. Det er rigtig, rigtig svært at vokse på baggrund af sådanne vækstrater, som Unibrew har haft i 2018, så 2019 bliver da svært," siger Michael Vitfell-Rasmussen.

"Både på baggrund af det sammenlignelige salg, og fordi der kommer nogle højere råvarepriser, som på en eller anden måde skal gives videre til forbrugerne. Men indtil videre har beskeden for Carlsberg været, at der kommer prisstigninger på noget, der ligner 1-2 pct. i Vesteuropa, så det er godt for Unibrew, hvis det bare lægger sig hælene af det," lyder det.

Lidt bedre end markedet

Regnskabet blev præsenteret ganske kort tid inden børslukning onsdag, hvorfor investorerne ikke havde meget tid til at handle aktien på baggrund af det.

Aktien faldt onsdag med 2,2 pct. til en pris på 472,40 kr. i et negativt marked. Torsdag ser Michael Vitfell-Rasmussen ikke dramatiske udsving i aktiekursen.

"Unibrews bundlinje kommer ind på linje med forventningerne, og opjusteringen var nok ventet af de fleste. Derudover har vi monstersvære markeder, så måske en lille outperformance af markedet, men ikke noget dramatisk," vurderer han.

Royal Unibrew skruer op efter historisk god sommer

Royal Unibrew-direktør afslører hemmelighed bag fremgangen

Royal Unibrew-chef: Højt opkøbstempo var ikke planen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter