FødevareWatch

Brusen går af Pepsicos forventninger for hele året

Den store amerikanske Pepsico-koncern sænker sine forventninger til kerneindtjeningen i det skæve regnskabsår, hvor man man netop har fremlagt tallene for tredje kvartal.

Foto: Pepsico/PR

Pepsico sænker forventningerne til kerneindtjeningen per aktie i 2017/18 til 5,65 dollar mod tidligere 5,70 dollar. Det sker i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal.

Pepsico, der ud over Pepsi-mærket blandt andet også står bag drikkene Mountain Dew, Gatorade og 7 Up, chipsmærkerne Lay's, Cheetos og Doritos samt morgenmadsprodukter fra Quaker Foods, venter, at valutamodvind vil belaste det samlede resultat med 1 pct.point, fremgår det af regnskabet.

Kerneindtjeningen per aktie endte i tredje kvartal på 1,59 dollar, hvilket var over de 1,57 dollar, som analytikerne havde ventet ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Omsætningen sneg sig også over analytikernes forventninger og var på 16,5 mia. dollar mod ventede 16,33 mia. dollar. Og den organiske vækst steg med 3 pct. i kvartalet.

Det er især i det ellers vanskelige nordamerikanske marked, at kvartalet er faldet bedre ud end ventet. Også snackdivisionen Frito-Lays klarede sig bedre end ventet, skriver Bloomberg.

Det ser dog ud til, at investorerne har mere fokus på udsigterne end de opnåede resultater i tredje kvartal, da aktien falder 0,7 pct. i formarkedet.

Sodastream vinder retssag om plastikkampagne

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

Efter 12 år får Pepsi ny topchef

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier