FødevareWatch

Pepsi sikrer sig Sodastream i milliardhandel

I et opsigtsvækkende opkøb har den amerikanske drikkevarekæmpe købt israelske Sodastream, der gennem mange år har forsøgt at slå de etablerede kildevands- og sodavandsbrands på bæredygtighedsagendaen.

Scarlett Johannsson har tidligere været blikfang for Sodastream Foto: Ritzau Scanpix

Den amerikanske sodavandsvirksomhed Pepsi køber israelske Sodastream. Sodastream, som for mange i Danmark måske bedst huskes for at være en stor trend i 80'erne og 90'erne, har fået sig lidt af en renæssance de seneste år.

Prisen, som Pepsi må slippe, er 144 dollars pr. aktie, hvilket ender ud i et beløb på 3,2 mia. dollars, og det er amerikanernes største opkøb i otte år, oplyser Bloomberg News.

Der er tale om en præmie på 32 pct. i forhold til den gennemsnitlige børskurs over 30 dage op til købstilbuddet. I forhold til slutkursen fredag er der tale om en præmie på 11 pct. Mandag er aktierne i Sodastream suspenderet på børsen i Tel Aviv.

Det skriver Bloomberg.

Købstilbuddet tiltrædes af begge selskabers bestyrelse.

Der mangler de sidste lovgivningsmæssige godkendelser før transaktionen går igennem. Handlen står til at blive afsluttet i 2019.

Adm. direktør for Pepsi Indra Nooyi, der for nyligt bekendtgjorde, at hun stopper som topchef, peger på, at købet af Sodastream passer lige ind i Pepsis strategi "performance with purpose".

"Pepsi og Sodastream er et inspirerende par. De har bygget en virksomhed, som tilbyder kunderne muligheden for at lave velsmagende drikkevarer, samtidig med at mængden af affald reduceres. Det fokus passer godt til vores filosofi om at skabe mere nærende produkter og begrænse vores miljømæssige fodaftryk," siger Indra Nooyi i en meddelelse til Bloomberg.

Efter 12 år får Pepsi ny topchef

Pepsico investerer trecifret millionbeløb i kinesisk fabrik

Sodastream: Vi nyder godt af plastikdebat

Pantsystem udvides fra 2020

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier