FødevareWatch

Briternes gin-feber hærger videre

Tocifrede årlige vækstrater har på år drevet briternes årlige salg af gin op på 17 mia. kr., og salget ventes at nå 25 mia. kr. i 2020, drevet frem af mærker i den dyre ende og vellykket markedsføring.

Ny britisk gin. Foto: Ritzau Scanpix

For få år siden blev gin forbundet med en flad tonic-vand og midaldrende mennesker, men nu er den gammelkendte spiritus et salgshit i Storbritannien. I den seneste opgjort 12 måneders periode fra juni 2017 til juni 2018 steg salget 30 pct. til 60 mio. flasker.

Det er fortsat kun halvt så meget, som der sælges af vodka, men vækstraten er voldsom, bemærker Financial Times i en kommentar.

Den britiske organisation for vin- og spiritusforhandlere forudsiger, at det britiske gin-marked inkl. eksport vokser fra nu ca. 17 mia. kr. pr. år til 25 mia. kr. i 2020.

Der findes i dag 300 gin-destillerier ud over hele Storbritannien - det er i grove træk det dobbelte af tallet for fem år siden.

Avisen bemærker dog, at de tocifrede årlige vækstrater ifølge forudsigelserne fra markedsanalysebureauet Mintel vil få en ende og blive etcifrede i begyndelsen af 2020'erne.

Nyt dansk ginbrand sælger 70.000 flasker på fem måneder

Gin- og tequilasalget trak Diageo op

Rigmand klar til at indtage engelsk ginmarked 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier