FødevareWatch

Sjællandsk mikrobryggeri også ramt af konkurs

Et tredje mindre danske bryggeri er i løbet kun tre uger blevet ramt af en konkurs. Denne gang har bryggeriet hjemme i det østlige Danmark.

Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau

Det sjællandske område ser ikke ud til at gå fri af den lille bølge af konkurser, som i de seneste uger har fået den danske mikrobryggeriscene i spalterne.

Fredag skrev Dagbladet Køge, at det lokale Stevns Bryghus ved Skifteretten i Roskilde var taget under konkursbehandling, og at det tilsyneladende er bryggerens fagforening, der har begæret bryghuset konkurs på grund af en manglende udbetaling.

Til avisen forklarer kurator Thomas Markert, at han forsøgt at afværge konkursen og kære afgørelsen til landsretten, men det holdt ikke umiddelbart problemerne fra døren for direktør Benny Nordahl Larsen.

"Landsretten har dog afvist sagen. Jeg mener, at Stevns Bryghus har betalt nogle penge til bryggeren, men der er ikke enighed om, hvor stort det skyldige beløb er," siger Thomas Markert til avisen.

Ifølge FødevareWatch' oplysninger udspringer sagen af en konkursbegæring helt tilbage i foråret, men det har endnu været muligt at få oplysningerne bekræftet. Redaktionen har ligeledes kort været i kontakt med Benny Nordahl Larsen fra Stevns Bryghus. Han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere yderligere.

Pres på bundlinjerne

FødevareWatch har tidligere beskrevet, hvordan en meget lang række af danske mikrobryggerer i de seneste år har mærket konkurrencepresset stige mere markant end efterspørgelsen efter øl.

Nedslag i 42 mikrobryggeriers regnskaber: En fjerdedel bokser med røde bundlinjer

For små tre uger siden måtte den fynske brygger Anders Busse Rasmussen kaste håndklædet i ringen i Indslev Bryghus og i sidste uge var det så vestjyske Mylius-Erichsen Bryghus, som ikke længere kunne betale de økonomiske udeståender.

Jysk ølmager løb med bryggeripris foran sjællændere

Endnu et dansk bryghus er erklæret konkurs

Alt om konkursen i Indslev Bryghus

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier