FødevareWatch

Sydbank: Carlsberg-strategien viser sit værd og får hjælp af godt vejr

Carlsberg løb i første halvår fra de i forvejen høje forventninger, godt hjulpet på vej af godt vejr.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Carlsberg har leveret et rigtig stærkt regnskab for første halvår, hvor bryggeriet er løbet fra de i forvejen høje forventninger. 

Carlsbergs strategi om salg af dyrere øl viser sit værd, samtidig med at bryggeriet har god styring af, hvor mange penge der bliver spenderet.

Sådan lyder vurderingen fra Morten Imsgard, der er aktieanalytiker i Sydbank. 

"Det er et rigtig godt regnskab, hvor Carlsberg overgår forventningerne på mange parametre, selv om der i forvejen var høje forventninger på grund af en rigtig god sommer. 

Men når man kigger ud over dét, så vidner regnskabet om, at Carlsbergs strategi om en stærk styring af omkostningerne og et højere salg af de dyrere øl virker," siger Morten Imsgard, der blandt andet fremhæver et godt salg af Tuborg-øl. 

Carlsberg havde i første halvår en organisk vækst på 5,1 pct., og omsætningen lød på 31 mia. kr. Analytikerne havde ifølge Ritzau Estimates ventet henholdsvis en vækst på 3,7 pct. og en omsætning på 30,55 mia. kr. 

Samtidig steg driftsoverskuddet før særlige poster organisk 14,2 pct. til 4373 mio. kr., hvilket overgik analytikernes forventninger på 4193 mio. kr. 

Opjustering er beviset

I forbindelse med regnskabet opjusterer bryggeriet forventningerne til 2018, så det nu venter at kunne levere en høj encifret procentmæssig vækst i driftsoverskuddet. Tidligere var forventningen en midt-encifret procentmæssig vækst. 

"Det er det ultimative bevis på, at det er gået bedre, end Carlsberg selv havde regnet med," siger Morten Imsgard. 

Han spår, at investorerne vil sende Carlsberg-aktien i vejret med 3-5 pct. i torsdagens handel. 

"Carlsberg-aktien er steget hen over i sommeren, i takt med at det gode vejr har holdt ved, men regnskabet understreger, at selskabets strategi virker, og det vil have en mere vedvarende effekt, og det vil investorerne nok kvittere for," siger Morten Imsgard. 

Carlsberg-aktien lukkede onsdag i 763,60 kr. efter et fald på 1,2 pct. I år er aktien steget 4,6 pct. inklusive udbytte.

Stærkt sommervejr smitter af på Carlsbergs 2018-forventninger

Jacobsen laver øl på overskudsbrød

Carlsberg-optakt: Måske forventningsløft grundet godt vejr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier