FødevareWatch

Royal Unibrew øger både top- og bundlinjen

Danmarks næststørste bryggeri leverede et betydeligt bedre resultat i første kvartal end i samme periode sidste år. Opkøb og påskesalg gav ekstra omsætning, oplyser topchefen.

Foto: PR/Royal Unibrew

Bryggeriet Unibrew fastholder forventningerne til 2018, efter at selskabet tirsdag eftermiddag har offentliggjort tal for årets tre første måneder.

Ifølge den adm. direktør, Hans Savonije, var resultatet som ventet, og selskabet var positivt påvirket af flere forskellige forhold.

Ud over den tidlige påske i år er det blandt andet opkøbet af den italienske sodavandsfabrikant Terme di Crodo, der bidrager positivt til resultatet.

"Integrationen af vores italienske læskedrikvirksomhed Terme di Crodo, som vi overtog den 2. januar 2018, følger planen, og købet har bidraget positivt til udviklingen. Endvidere har regulatoriske ændringer i Finland påvirket resultatet i Baltic Sea positivt i forhold til 2017, siger Hans Savonije i regnskabet.

Unibrew solgte i det første kvartal øl, cidere og sodavand for 1425 mio. kr. mod 1354 mio. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, endte på 194 mio. kr. mod 152 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Herudover lå hele påskesalget i 2018 i første kvartal, mens en del af påskesalget i 2017 først lå i andet kvartal," skriver selskabet i regnskabet.

Hans Savonije påpeger desuden i regnskabet, at styrkede partnerskaber, forbrugerrettede aktiviteter og lanceringen af nye produkter er med til at bidrage til "det solide resultat" i første kvartal.

Også driftsresultatet før renter, skatter og ned- og afskrivninger, EBITDA, stiger til 274 mio. kr. fra 224 mio. kr. i samme periode før. Her bidrager 14 mio. kr. dog til stigningen fra implementeringen af nye regler fra IFRS, oplyser selskabet.

Fastholder forventningerne

Royal Unibrew fastholder sine forventninger til 2018.

Bryggeriet venter i år dermed forsat en omsætning på 6650 til 6900 mio. kr., et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på mellem 1450 og 1550 mio. kr., mens EBIT-resultatet ventes at blive 1090 til 1190 mio. kr.

Royal Unibrew realiserede i 2017 en omsætning på 6384 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1362 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) blev 1069 mio. kr.

Royal Unibrew bruger tocifret millionbeløb på digital omstilling

Afgiftsstigninger og ny lovgivning ændrer flere markeder for Royal Unibrew

Royal Unibrew udvider direktionens bonusprogram

Royal Unibrew ser store muligheder i cocktails og økologiske øl

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier