FødevareWatch

Unibrew-chef: Italiensk sodavand vil bidrage positivt i år

Det nye italienske sodavandsopkøb af Terme di Crodo vil transformere hele Royal Unibrews italienske forretning i år, siger topchef Hans Savonije.

Foto: Mathies Hvid Toft.

Sodavandsforretningen i Terme di Crodo vil bidrage positivt til omsætningen for det danske bryggeri Royal Unibrew i 2018.

Sådan lyder bryggeriets forventninger til den norditalienske producent af læskedrikke. Unibrew anslår, at Terme di Crodo, som det danske bryggeri købte sidste år, vil tilføre 256 mio. kr. til toplinjen.

"Vi ser det her som en transformering af den italienske forretning. Det er godt for selskabet og godt for aktionærerne," siger adm. direktør i Royal Unibrew, Hans Savonije, på en telekonference i forlængelse af offentliggørelsen af bryggeriets årsregnskab.

Royal Unibrew satte bundlinjerekord i 2017

Terme di Crodo var tidligere ejet af spiritusfabrikanten Campari.

Sodavandene, italienerne producerer, er med citrussmag, og bryggeriet vil være en udbygning af Royal Unibrews organisation, forklarer Hans Savonije

"Der er blandt andet kommercielle og logistiske synergier, vi kan udnytte," siger Hans Savonije på telekonferencen.

Han forklarer, at opkøbet ikke blot skal styrke kendskabet til Terme di Crodo-mærket i Italien. Det er også meningen, at selskabet skal eksportere de italienske læskedrikke.

I flere år har Unibrew været markedsledende på specialøl-markedet i Italien med sin Ceres Strong Ale, men forbrugerne kræver flere produkter at vælge imellem, skriver Unibrew i regnskabet.

Omsætningen i Italien steg sidste år med 1 pct. fremgår det af regnskabet og salget i hektoliter steg med 3 pct.

Unibrew-topchef: Havde fremgang i hele forretningen

Royal Unibrew landede bedste resultat nogensinde trods ringe sommer

Unibrew indleder tilbagekøbsprogram for 400 mio. kr.

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier